5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Apartmana, kaçak kömür baskını

Çankırı Belediyesi zabıta ekipleri aldıkları bir ihbar sonucu bir otelin kazan dairesinde kente kaçak yolla sokulan 2.3 ton kömür ele geçirdi. İthal kömür torbalarına doldurulmuş halde kazan dairesi kömür deposuna özenle yerleştirildiği görülen kömürün Ovacık Köyü’nden Erdoğan Aksu tarafından getirildiği öğrenildi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdür Vekili Ahmet Semerci’nin yönettiği operasyonla Çankırı’da ilk kez kaçak kömüre el konuldu.

Geçtiğimiz yıl Çankırı Belediyesi ve Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararla kente kaçak kömür girişi yasaklanmıştı. Belediyenin aldığı önlemler sonucu kentte hava kirliliği büyük oranda azalarak Çankırılıların kış aylarında zehir soluması önlendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, hava kirliliğiyle mücadeleden kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirterek, "Kim olursa olsun, Çankırı’ya kaçak kömür sokulmasına izin vermeyiz. Hemşehrilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde belediyemizi haberdar etmelerini önemle rica ediyorum. El ele vererek bu kenti güzelleştireceğiz ve daha sağlıklı, daha modern bir Çankırı’da yaşayacağız" diye konuştu.

Büyük Otel’in kazan dairesinden çıkarılan kaçak kömürler gerekli tutanaklar tutulduktan sonra çevre ilçe ve köylerdeki fakir vatandaşlara verilmek üzere İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait kömür deposuna teslim edildi. Çankırı’ya kaçak kömür sokan Erdoğan Aksu hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Bu arada otel yöneticileri kaçak kömürden kendilerinin haberdar olmadığını, kömürü otelin kalorifercisinin getirttiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 15:22:22
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 15:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?