7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Asılsız ihbar ortalığı karıştırdı

Çankırı'da 7 yaşında bir çocuğun 112 Hızır Acil Servis'e yaptığı asılsız kaza haberi kenti karıştırdı.

Edinilen bilgiye göre, isminin İ.D. olduğunu söyleyen 7 yaşındaki kız çocuğu, 112 Hızır Acil Servis'i arayarak, İstanbul'a giderken Korgun yakınlarında kaza yaptıklarını ve kazada annesi ile babasının yaralandığını söyledi.

Bunun üzerine 112 elemanları hemen Çankırı İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı arayarak, kazayı bildirdi. Bildirilen yere giden jandarma ekipleri, bölgede bir süre araştırma yaptı. Herhangi bir kazaya rastlamayan jandarma ekipleri polisten yardım istedi.

Bölgede tekrar inceleme yapan jandarma ve polis ekipleri herhangi bir kazaya rastlamazken, bu arada çocuk 112'yi sık sık arayarak kendilerini kurtarmalarını istedi. 112 ekipleri telefon numarasının yerini de tespit edemezken, olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra 112 Hızır Acil Servis'i tekrar arayan İ.D. şaka yapmak istediğini belirterek, özür diledi.

Herhangi bir kaza olmadığını söyleyen küçük kız telefonu kapattı. Kentte bir süre panik havasına neden olan olayın ardından Çankırı Valiliği soruşturma başlattı. Valilik, Türk Telekom'a telefonun kime ait olduğunun tespit edilmesi için başvuruda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 08:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?