7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Aşk engel tanımadı

Çankırı’da yaşam mücadelesine engellere rağmen birlikte hareket etme kararı alan Züleyha-Hakan çifti, dram dolu öykülerini birliktelikleriyle mutluluğa çevirme gayreti içindeler.

Her ikisi de sonradan özürlü hale gelen Züleyha Özdemir (24) ile Hakan Yardımcı (28) yeni yaşamlarında engellere karşı birlikte mücadele edecekler. Tek katlı evlerinin penceresinden aşağıya düşmesi sonucu özürlü hale geldiğini belirten Züleyha Yardımcı (Özdemir), 8 kardeşin en küçüğü olduğunu söyledi.

Hakan Yardımcı da 90’lı yıllarda İstanbul’da ulusal basın kuruluşlarının birinde muhabirlik yaptığını, 2001 yılında haberden dönerken 4 arkadaşıyla birlikte trafik kazası geçirdiğini, üç arkadaşının hayatını kaybettiğini ve sadece kendisinin kurtulduğunu söyledi.

Trafik kazasının tesadüf olmadığında ısrarcı olan Hakan Yardımcı, "Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili haberler yapmıştık. Bazılarının görüntülerini çekmeyi başardık. Bu haberlerin yayınlandığı günlerde kaza başımıza geldi. Bunlar tesadüf değil" iddiasında bulundu.

Uzun süre hastanelerde tedavi gördükten sonra Çankırı’ya döndüğünü ve maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle gerekli tedavisine devam edemediğini kaydeden Hakan Yardımcı, "Züleyha ile Çankırı’da tanıştık. Önceleri birbirimize açılamadık. Ancak birbirimizi çok seviyorduk. Bir gün evlenme teklif ettim. O da kabul etti. Aileme konuyu açtım. Onlar Züleyha özürlü diye bu evliliğe onay vermediler. Ben de kendim gidip Züleyha’nın babasından Züleyha’yı istedim. Kayınpederim, büyüklerim arkamda olmadığı için Züleyha’yı vermek istemedi. Biz de bu yılın Haziran ayı içinde birlikte kaçmaya karar verdik. Önce İstanbul’a gittik. Burada resmi nikahımızı yaptık. Oradan İzmir’e geçtik. Sonrada Çankırı’ya döndük" dedi.


Ailesinin halen evliliklerine onay vermediğini ve şu ana kadar kapılarını açmadıklarını, zaman içinde herkesin bu evliliği kabullenmek zorunda olduğunu kaydeden Hakan Yardımcı, "Züleyha’nın ailesi gelip gidiyor. Onlardan bir sorun yaşamıyoruz. Zaman içinde bizimkilerde kabullenecekler. Başka çareleri yok" diye konuştu. 4 kardeş olduklarını, herhangi bir işinin olmadığını, belediyenin verdiği sıcak yemekle karınlarını doyurduklarını, sosyal hizmetler ile yardımseverlerin katkılarıyla geçimlerini sağladıklarını ifade eden Hakan Yardımcı, "Doğru dürüst hiçbir eşyamız yok. Televizyonumuz arızalı. Bizi sevgimiz ayakta tutuyor" dedi.

çankırı
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?