7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Ata'nın Çankırı'ya gelişi kutlandı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Şapkayı bir başlık taklidi gibi değil, düşünce inkılabının sembolü olarak görmeliyiz" dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şapka İnkılabı' için çıktığı yurt gezisinin ikinci durağı olan Çankırı'ya gelişinin 84. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Elinde panama şapkası ile çekilen fotoğraftan esinlenerek yaptırılan kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Garnizon Komutanı Albay Bahri Akar, Belediye Başkanı İrfan Dinç, daire müdürleri, üst düzey askeri ve polis yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Türk bayrağının Vali Şemsettin Uzun'a teslim edilmesi ve Atatürk'ün Çankırı'da yaptığı konuşmanın ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Ulu önder Atatürk'ün şapka inkılabı için Ankara'dan yola çıkarak İnebolu'ya kadar uzanan güzergahı seçmesinin anlamlı olduğunu belirten Başkan İrfan Dinç, "Kurtuluş Savaşı'nda vatanın müdafaası için Çankırı insanının hem cephede hem de cephe gerisinde gösterdiği örnek mücadele ve lojistik destek her zaman gurur vesilemiz olmuştur. Çankırılılar sadece savaş zamanında değil Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve O'nun ilkelerinin yılmaz savunucusu ve destekçisi olmuştur'' diye konuştu.

Şapkanın bir düşüncenin sembolü olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Dinç, Atatürk'ün Türk milletini yükseltmek istediği muasır medeniyetin temelinin hür düşünce olduğunun altını çizdi.

Yapılan anıtın Atatürk'ün ilk giydiği Panama şapkasıyla Çankırı Hükümet Konağı önünde çekilmiş fotoğrafından ilhamla yapılan hür düşünceyi, istiklali sembolize eden yegane anıt olduğunu dile getiren Dinç, Çankırılılar olarak Atatürk ilke ve inkılaplarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 84. yıl dönümü kutlamalarının Atatürk anıtı önündeki bölümü yaren ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Daha sonra 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi. Çankırı'daki program Atatürk'ün Çankırı'da kaldığı yer olan Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki Atatürk odasının ziyareti ile sona erdi.

Çankırı heyeti yarın Anıtkabir'i ziyaret edecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 16:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?