7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Bakan Eker çeltik hasadını başlattı

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER ÇANKIRI'DA ÇELTİK HASAT DÖNEMİNİ BAŞLATTI

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kızılırmak ilçesinde çeltik hasat dönemini başlattı. Biçerdövere binen Bakan Eker, bir süre çeltik hasadı gerçekleştirdikten sonra çiftçilere ''Hasadınız bereketli olsun'' dedi

Hasat bayramının ardından Kızılırmak ilçesine önemli bir katkı sağlayacak olan Yayla Bakliyat'a ait çeltik fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Fabrikada yapılan törende gelen konuklara bilgi veren çeltik fabrikası müdürü Duran Yoldaş, bu sene 3 bin dönüm arazi ekimi yaptıklarını, hedeflerinin önümüzdeki dönemlerde bunu 10 bin dönüme çıkarmak olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelerek ''Bizi izlemeye devam edin'' diyen AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Kızılırmak'ın geleceğinin olduğunu ve bölgeye can verecek olan Hamzalı ve Koyunbaba baraj projelerinin tamamlandığını ve bunlardan birine bu yıl başlanacağını aktardı. Vali Vekili Haldun Aksalman ise ''Dünyada söz sahibi olmanın tek yolu üretimden geçer'' dedi.

Tarımın her kesimine teşvik uyguladıklarını hatırlatan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Birçok teşvikten haberiniz yok. Bakanlık olarak fideden paketlemeye kadar her konuda desteklememiz var. Çankırı şanslı bir il. Çok çeşitli ürün yetişmektedir. Ama bu değerlendirilmiyor. Tarım Bakanlığı'nın teşviklerinden çiftçimiz haberdar değil. Tüm ürünlere desteğimiz var. Niçin bunlardan istifade etmiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Çankırı'da birçok projeyi desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Eker, "Çankırı'da şu ana kadar 252 projeye yüzde 50 oranında hibe desteği sağladık. Ekonomik yatırımlar içinde desteklerimiz devam ediyor. Şu ana kadar il genelinde 7 projeye destek sağladık. Onlardan biri, şu anda açılışını gerçekleştireceğimiz Yayla Bakliyat. Çiftçimizin ürettiği ürünün sadece tarlada değil her alanda değer kazanması için çalışma ve desteklerimiz devam etmektedir'' diye konuştu.

Kızılırmak çiftçisine seslenen Eker, ''Geçmiş yıllarda çeltik tüketimin büyük kısmını yurt dışından karşılıyorduk. Yapılan çalışma ve verilen teşvikler sonucunda 2008 yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık ve 750 bin ton çeltik üretimi gerçekleştirdik. 2009 yılında bu rakamı aşmayı planlıyoruz. Çeltik üreticisine her aşamada destek vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Üreticiyi asla mağdur konuma getirmeyeceklerini vurgulayan Bakan Eker, ''Üreticimiz, çiftçimiz hiçbir zaman mağdur edilmeyecek. Gerektiğinde müdahale alımları yaparız'' dedi.

Bakan Eker, daha sonra Yayla Bakliyat ve Aybil çeltik fabrikasının açılışını gerçekleştirerek Çankırı'dan ayrıldı.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER ÇANKIRI'DA ÇELTİK HASAT DÖNEMİNİ BAŞLATTI
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER ÇANKIRI'DA ÇELTİK HASAT DÖNEMİNİ BAŞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 10:38:02
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 11:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?