6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Bakan Günay Çankırı'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin her bölgesinin ayrı bir turizm cenneti olduğunu belirterek, "Anadolu'nun doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliğini turizme kazandıracağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Günay'ı Çankırı'da Vali Ali Haydar Öner, AK Parti Milletvekili Nurettin Akman, Belediye Başkanı İrfan Dinç, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Bakan Günay'ın Çankırı ziyareti sırasında Vali Ali Haydar Öner, kentin kültürel ve tarihi zenginlikleri hakkında geniş bilgi verdi. Vali Öner, Çankırı'nın güzel mekanları ve kültürel dokusu bulunduğunu belirterek, özellikle Tuz Mağarası ve Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin geliştirilmesi için Bakan Günay'dan destek istedi.

Bakan Günay, ''Türkiye doğal güzelliklerin çok olduğu bir ülke. Turizm gelirleri açısından ve gelen turist sayısı bakımından üst sıralarda. Ama turistler genelde Batı ve Güney'i tercih ediyor. Oysa iç bölgelerimizde de kültür ve turizm açısından çok güzel yerler var. Biz de mümkün olduğu kadar turizmi Anadolu'nun iç bölgelerine yaymak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Çankırı'nın öncelikle iç turizme ihtiyacı olduğunu anlatan Günay, ''Çankırı Ankaralıları kente çekebilirse bu yeter. Çankırı Ankara'ya yakın bir il. Fakat ulaşım itibariyle zorluklar yaşıyor. Bu yüzden öncelikli olarak ulaşımının hallolması lazım'' diye konuştu.

Çankırı'da yapılan ziyaretlerin ardından yetkililerden ilin sıkıntıları hakkında hazırladıkları bir dosya alan Bakan Ertuğrul Günay, Çankırı'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?