7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Bakan Kavaf Çankırı'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, çeşitli incelemelerde bulunmak ve bakanlığına bağlı kurumları ziyaret etmek üzere Çankırı'ya geldi.

Ziyaretlerde Kavaf'a Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Adalet ve kalkınma Partisi Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Çankırı Belediye başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl başkanı İdris Şahin ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış hazır refakat etti. Bakan Kavaf'ın ilk ziyareti Şabanözü ilçesinde bulunan Şabanözü Rehabilitasyon Merkezi'ne oldu.

Merkezi gezen Kavaf, hastalarla sohbet etti ve istekleri not aldırdış. Kavaf, kurum hakkında Müdür Mustafa Ünver'den brifing aldı. Buradaki temaslarının ardından Eldivan Çocuk Yuvası'na geçildi. Yuva müdürü ve personeli tarafından karşılaşılan Bakan ve beraberindekilere, Müdür Alim Çaycı tarafından brifing verildi.

Sosyal Hizmetler Müdürü Şerafettin Erdoğan'dan bilgi alan Bakan Aliye Kavaf, "Bu çocuklar bizim evlatlarımız. Onlara potansiyel sorunlu gibi bakamayız. Yarın bizim de ne olacağımız belli olmaz. Bu bakış açısı yanlış. Çocukları iyi yetiştiriyoruz, iyi eğitim almaları için her şeyi yapıyoruz. Bunları vatandaşa iyi bir şekilde anlatmak gerekir. Çocuklarla bire bir diyalog sağlandığında, onların pırıl pırıl insanlar olduğunu göreceksiniz'' dedi. Çocuk yuvasının ihtiyaçlarını tespit eden Bakan Kafav, bunların giderilmesi için çalışacağını söyledi.

Eldivan Zihinsel Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Bakan, burada zihinsel engellilerden oluşan folklor ekibinin gösterisini izledi. Engelli çocuklar, Bakan Kavaf'a yaptıkları el işleri ürünlerden hediye etti.

Eldivan'daki incelemelerini tamamlayan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, daha sonra Çankırı il merkezine geçti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?