5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Bakanlıktan Vali kardeşler için açıklama

İçişleri Bakanlığı, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ile Çankırı Vali Yardımcısı ağabeyi Kadri Öner’in aynı ilde görev yapmalarının bakanlıkları tarafından bilindiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği, bazı basın-yayın organlarında, Bakırköy Kaymakamı iken Çankırı Vali Yardımcılığına atanan, daha sonra Çanakkale Vali Yardımcılığı’na vekaleten görevlendirilen Kadri Öner ile ilgili yayınlanan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Bakırköy Kaymakamı iken Çankırı Vali Yardımcılığı’na atanan Kadri Öner’in bu işlemin yürütülmesinin durdurulması ve iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde dava açtığı belirtildi. Mahkemenin, işlemin davacıya ilişkin kısmının yürütülmesinin durdurulmasına karar verdiği ifade edilen açıklamada, buna istinaden davacının Bakırköy Kaymakamlığı’ndaki görevine başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu karara bakanlığımızca yapılan itiraz üzerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmenin durdurulması kararını kaldırarak, ’itirazımızın kabulüne’ karar vermiştir. Bu karar üzerine davacı, bakanlık onayı ile Çankırı Vali Yardımcılığı görevine başlatılmıştır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 18:06:33
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 23:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?