5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Başağa geceleri başladı

Çankırı kültürünün mihenk taşı Yaran, birçok dernek ve köy tüzel kişilikleri bünyesinde yaşatılmaya çalışılırken, Ahi Yaran Meclisi Derneği, Başağa gecelerinin başlamasıyla birlikte heyecanı doruğa taşıdı.

Küçükbaşağa gecesi nedeniyle dernek üyeleri ve Ahi Yaran Meclisi Ekibi, sabah saatlerinden itibaren Çankırı’yı bayram yerine çevirdi. Küçükbaşağa Erdoğan Amucaoğlu’nun evinde sabah birlikte kahvaltıyla başlayan koşuşturma ve heyecan, şehir içinde araç gezisi ve akşam saatlerinde Karatekin Parkı’nda havai fişek gösterileriyle devam etti. Karatekin Parkı’ndaki kutlamalara Çankırılılar’ın büyük ilgi göstermesi, Ahi Yaran Meclisi ekibinin yağış altında da olsa gösterilerini uzatmasına neden oldu.

Yürüyerek Belediye İş Merkezi’ne gelen Ahi Yaran Meclisi ekibi, iş merkezi içinde vatandaşların isteği üzerine gösterilerini sürdürdü. Coşkunun doruğa çıktığı gündüz kutlamaları sonrası gece, Çankırı Belediyesi’ne ait Yaran odasında yapılan kutlamalarla devam etti. Küçükbaşağa Erdoğan Amucaoğlu, Yaran kültürünü yaşatmanın heyecanı içinde olduklarını söylerken, Büyükbaşağa Mehmet Özkan, "Çankırı’da köylerimiz ve gurbetteki insanlarımız tarafından da her türlü zorluğa rağmen yaşatılmaya çalışılan Yaran kültürümüzün kış gece eğlencelerinde başağa gecelerine geldik. Ahi Yaran Meclisi Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda başağa geceleri için yapılması gereken tüm etkinlikleri yapacağız. Saf, temiz, modern, insan sevgi ve saygısını ön planda tutan Yaran geleneğimizi 7’den 70’e tüm insanlara tanıtmak ve gelecek nesillerimiz tarafından yaşatılmasını sağlamak için hiç durmadan çalışacağız" dedi.

Ahi Yaran Meclisi Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, yeni bir dernek olmalarına rağmen üyelerinin fedakarlığı ve halkın desteği sayesinde kısa süre içinde istenilen seviyeye geldiklerini, Başağa geceleri kutlamaları içinde huzurevini ziyaret ederek bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Absarılıoğlu, "Önümüzdeki hafta Büyükbaşağa gecesini yapacağız. Çankırı’da toplumun her kesimine Yaran heyecanı ve coşkusunu yaşatmayı arzuluyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 15:53:06
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 16:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?