7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Başarılı öğrencilere ödül

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından Anadolu Güzel Sanatlar Liseler arasında düzenlenen Türk Halk Müziği (THM) Final Yarışması'nda dereceye giren Selahattin İnal Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ödül verdi.

2 Mayıs'ta Anadolu Güzel Sanatlar Liseler arasında düzenlenen Türk Halk Müziği Final Yarışması'na Çankırı'dan Selahattin Ünal Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Rıza Toprak, bağlama öğretmeni Cemal Özata ve 33 öğrenci ile yarışmaya katıldı.

Selahattin İnal Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Ayşegül Selcan Bektaş solo ses dalında Türkiye birincisi, Alper Börekçi solo çalgı dalında ile Türkiye ikincisi oldu. Türk halk müziği koro dalında ise okul korosu Türkiye üçüncüsü oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ile Çankırı Valiliği Birlik Salonu'nda bir araya gelen Vali Şemsettin Uzun, öğrencileri tebrik birinci ve ikinci olan iki öğrenciden marifetlerini sergilemelerini istedi. Solo ses dalında Türkiye birincisi olan Ayşegül Selcan Bektaş kısa bir konser verdi. Ardından solo çalgı dalında Türkiye ikincisi olan Alper Börekçi sazıyla kısa bir müzik ziyafeti verdi.

Başarılı öğrencilerle hep gurur duyduğunu belirten Vali Uzun, ''Sizler çok özelsiniz, sizden herkeste olmayan yetenekler var. Gönül ister ki sizlerin hepiniz üniversiteye girsin, ama eğitimimizde olan çarpıklıklar bunları engelliyor. Gönlümüz isterdi ki Çankırı Karatekin Üniversitesi'ni bitiren öğrenciler gerekli formasyonu aldıktan sonra öğretmen olabilsin ama olmuyor'' dedi.

Müzikte, sanatta kendi kültürümüze yeni yeni yönelmeye başladığımızı dile getiren Vali Uzun, ''Bizler kendi kültürümüz içerisinde varız ve var olmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Selahattin Ünal Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Halim Hıcıplı, güzel sanatlar liselerinin tercih edilirlik oranının her geçen gün azalmaya devam ettiğini dile getirerek, ''Her yıl 16 mezun verirken, bu mezunların 13'ü üniversiteye yerleşiyor. Başarı oranımız ise yüzde 75'in altına düşmüyor'' dedi.
Konuşmaların ardından Vali Uzun tüm öğrencilere içi kırtasiye malzemesiyle dolu çanta hediye ederken, Okul Müdürü Halim Hıcıplı ve müzik öğretmeni Cemal Özata'ya takdir belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 20:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?