5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Başbakan teyakkuzu

Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere 26 Temmuz'da Çankırı'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Çankırı Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Yapraklı yolu üzerinde tretuvar, kaldırım ve çevre düzenlemesi son sürat devam ediyor.

Anadolu Lisesi önünden başlayarak kucaklama taşına kadar olan Yapraklı yolunda yol yapım çalışmaları ve çevre düzenlemesi son sürat devam ederken, bir başka çalışma da Eski Çankırı olarak da adlandırılan Karataş Mahallesi tarafında yapılıyor. Eski hastane olarak adlandırılan binanın restorasyonu ise bitmek üzere. Ayrıca Kastamonu Caddesi'nden Uzunyol Caddesi'ne giden Köprü Sokak'ta ise parke ve yol çalışması bitme aşamasında. Köprü sokaktaki yol kenarında bulunan evlerin dış cepheleri ise onarılarak boyandı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu bölgede yapılan çalışmalar hakkında, "Sadece evlerin restorasyonu ve binaların dış cephe güzelleştirmesi değil sokakların da tarihi dokuya uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlattık. Kastamonu Caddesinden Uzunyol Caddesi'ne çıkan Köprü Sokak'ta bozulmuş olan asfalt yolu kaldırdık ve bölgenin dokusuna uygun naturel andezit taşı kaplama çalışmalarına başladık. Şu anda bitmek üzere. Bölge yapılacak çalışmalarla yakın bir zamanda turizme açılacak ve Çankırı ekonomisine ciddi bir girdi sağlanacak. Gayretlerimiz bu yöndedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 13:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?