5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Basın tarihi sergileniyor

Çankırı'dan açılan 'Yerel Basın Tarihi" sergisi vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi ve Çankırı Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Çankırı Yerel Basın Tarihi" sergisi belediye fuaye salonunda açıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Eğitim-Kültür Müdürü Yüksel Arslan, Çankırı'nın tarihini aydınlatma ve gün yüzüne çıkartma çalışmalarının devam ettiğini, yerel basın tarihiyle yeni bilgilere ulaştıklarını söyledi.

Çankırı basın tarihinin Cumhuriyet öncesine dayandığını belirten Çankırı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Kapdan, Çankırı'nın zengin bir birikime sahip olduğunu kaydetti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın tarihini aydınlatmak ve yeni kuşaklara aktarmak için gayret gösterdiklerini belirterek, "Önemsediğim çalışmalardan birini bu sergiyle gerçekleştiriyoruz. Çankırı çok zengin bir tarihe sahip. Bugün anlıyoruz ki Çankırı Basın olarak da zengin bir geçmişi içerisinde barındırmış" diye konuştu.

"Toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirmiyoruz" diyen Vali Ali Haydar Öner, yapılan etkinliklere konunun ilgilerinin katılmamasından yakındı. Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirmediğimizi, bir de ilgisizliklerimizin olduğunu söyledi. Çankırı'nın tanıtımının Çankırı imajının güçlenmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Öner, "İnsanlar gibi kentlerinde tarihi belleği var. Bu tarihi belleği oluşturmak için basının önemli katkısı var. Ve bugün bu sergi bunun en güzel örneği" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. 82 gazete örneğinin yer aldığı sergi, 22 Şubat 2008 tarihine kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 08:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?