7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Başkan Dinç'e ziyaretler sürüyor

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ve Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü Nusret Acar, 29 Mart mahalli idareler seçimlerinde ikinci kez belediye başkanı seçilen İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ve Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü Nusret Acar, Belediye Başkanı Dinç ile belediye ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürütecekleri projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular. Karatatar, "Çankırı Beypazarı ve Safranbolu, turizm potansiyeline sahip olmasının yanı sıra somut olmayan kültürel değerlere de sahiptir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirdiğimiz ve tanıttığımız zaman yerli ve yabancı turist akınına uğrayacağından kuşkum yok. Belediyemizin son zamanlarda yapmış olduğu kültür ve turizm atağı bizim de müdürlük olarak işimizi kolaylaştırıyor. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum" dedi.

Turizmde Çankırı'yı bir numara yapma gayreti içinde olduğunu belirten Başkan Dinç ise, "Bizim amacımız buraya gelen konukları para makinesi olarak görmek değil, evimizde ağırladığımız konuk gibi karşılamaktır. Eğer bizler tarihimizi ve kültürümüzü sadece para kazanmak amacıyla görücüye çıkartırsak, albenisini çok çabuk kaybederiz. Gelen konuklarımıza şehrimizin tüm sıcaklığını hissettirebilirsek, proje ve hedeflerimizin uzun ömürlü olacağına inanıyorum. Son yıllarda valiliğimizin ve belediyemizin desteği ile daha da ön plana çıkan Yaran kültürü bizim için çok büyük bir fırsat. Turizme yönelik diğer objelerle birlikte bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip marka yaparsak bir numara olacağız. Tüm çaba ve gayretlerimiz bu yolda olacaktır. Başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere Çankırı'daki tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışarak hedefimize en kısa zamanda ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Karatatar, Başkan Dinç'e kitap hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 21:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?