6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Başkan icraatlarını anlattı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 4 yıllık hizmet sürecini değerlendirdiği basın toplantısında, Çankırı'yı yeni vizyonla aydınlık yarınlara taşıdıklarını söyledi.


Belediye tarafından restore edilen ve Çankırı Araştırmaları Merkezi olarak kullanılan tarihi mekanda gerçekleştirilen basın toplantısına mahalli gazetelerin yanı sıra ulusal yayın yapan gazete ve ajansların temsilcileri ile Belediye Meclisi Üyeleri de katıldı. Geçmiş belediye başkanları ve belediye çalışanlarını rahmetle, yaşayanları da minnet ve şükran duyguları ile anarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, görev süresi içerisinde kent merkezi yanında, kenar mahallelerde de çok yoğun bir alt yapı çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediye tarihinin en kapsamlı iş makinesi ve araç alımını yaptıklarını belirten Başkan Dinç, "Aldığımız iş makineleri bile tempomuza yetmedi. Özellikle 40 kilometreyi bulan kanalizasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde yapabilmek için dışarıdan araç kiralamak zorunda kaldık" dedi.


Çankırı'da günü kurtarmaya değil, geleceğe dönük projeler ve hizmetler geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırı'nın en önemli sorunu olan içme suyunu 80 kilometre mesafeden Güldürcek Barajı'ndan DSİ aracılığı ile getiriyoruz. Bu proje sadece Çankırı'ya değil, güzergahtaki 3 ilçe ve 8 beldeye de hayat verecek. 23 kilometre ishale hattı döşendi. Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun verdiği söze göre 15 Mart 2008 tarihinde suyun musluklardan akması hedeflenmektedir. Kasaba görünümündeki terminalin yerine çok modern bir terminal inşaatımız devam ediyor, önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Şehir içi geçişi Eldivan yolu kavşağından şehir çıkışına kadar mini bir Esenboğa yolu tarzında olacak, Karayolları ile birlikte ortak çalışmalarımız sürüyor. Sosyal donatıları, fast food ve sinema salonları bulunan modern alışveriş merkezi, Çankırı'mız için prestijli bir proje olup, 12 bin metrekare kapalı otoparkı ile kent merkezindeki otopark sorununu da gidermiş olacak. Çankırı'ya çarşamba günleri kurulan ve tam bir karmaşa halindeki halk pazarının yerine 8 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik modern bir pazar yeri yaptık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Şehir merkezini ikiye bölen Tatlıçay için hazırladığımız projeye kaynak bulduk; bu yıl çok prestijli bu projeyi tamamlayacağız. Eski Çankırı için TOKİ ile birlikte hazırladığımız kentsel dönüşüm projesinin protokolü önümüzdeki hafta imzalanacak. Ardından da hak sahipleri ile görüşmelere başlayacağız. Çankırı için çok önemli bir projedir" diye konuştu.


Görev süresi içerisinde klasik belediye hizmetleri dışında eğitime, kültür ve sanatsal faaliyetlere, sosyal etkinliklere büyük bir önem verdiklerini belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Yediden yetmişe kent halkının eğitimi için çok özel seminerler, toplantılar düzenledik. Çok sayıda kurs açarak özellikle hanımların kendilerini geliştirmelerine yardımcı olduk, oluyoruz. Meslek edindirme kursları ile vasıfsız işsizlere nitelik kazandırıyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde Çankırı'da bir çok
ilke imza attık. Çankırılıları opera ile tanıştırdık, sema gösterileri, ücretsiz sinema ve tiyatro günleri düzenledik. Avrupa Birliği projeleri uyguladık. Üniversitemize valiliğimizle birlikte sosyal tesis yaptık, fakülteler ve yüksekokulla ortak projeler ürettik, paneller gerçekleştirdik" dedi.


Çankırı'da zengin bir tarihi ve kültürel dokusu bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Dinç, "Göreve gelir gelmez ilk işimiz, belediye mülkiyetinde olup yıkılmak üzere olan tarihi eserleri projelendirip restore etmek oldu. Araştırma Merkezi, tarihi çamaşırhane, Çivitçioğlu Medresesi ve köprü sokak çalışmaları tamamlandı. Karataş Hamamı restorasyonu tamamlanmak üzere, burayı da kent tarihi müzesi haline getireceğiz. Sarı Kadı Konağı'nın projesi hazır. Tarihi eserlerin yoğun olduğu Uzunyol Caddesi'ndeki
cephe iyileştirme projesinin de önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacağız. Sadece restorasyon değil, soyut kültür mirasımız olan yaren kültürüne ve zengin mutfağımıza da sahip çıktık. 4 yılda 16 adet çok nitelikli kültürel eser kazandırdık" ifadelerini kullandı.


Başkan Dinç, seçim öncesi vaatlerinin yer aldığı seçim beyannamesini gösterdiği toplantıda, vaat ettikleri hizmetleri okudu ve birkaç maddenin dışında tüm vaatlerini fazlası ile gerçekleştirdiğini söyledi. Basın toplantısında geçmiş dönemleri eleştirmemeye azami özen gösteren Belediye Başkanı İrfan Dinç, katılımcı demokrasi anlayışları gereği kent konseyi, çocuk meclisi, gençlik meclisi ve kadın meclisi oluşturduklarını belirterek; yaptıkları çalışmalarda elde edilen başarının ekip ruhu ile çalışma ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği sonucu geldiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 02:14:44
Güncelleme :31 Mart 2008 Pazartesi 14:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve yılmaz IP: 78.165.167.xxx Tarih : 13.04.2008 14:10:00

berbat bir haber ben 10 yaşında bir çocuğum böyle haberler sevmem ha niye o zaman bu siteye girdiğimi sorarsanız çankırıda bulunan sivil örgütlerinive faaliyetlerini bulmak için