6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Başkentte "Çankırı rüzgarı"

Çankırı Belediyesi tarafından Ankara’nın en büyük alışveriş merkezi olan Antares’te düzenlenen “Çankırı Günleri” tüm coşkusuyla sürüyor.

20 Eylül Cumartesi akşamı Çankırı Belediyesi’nce Antares’te kurulan otantik yaren evinde yaren mönüsü olan takım yemeğinin ikram edildiği iftar yemeğine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Ankara’da görev yapan Çankırılı bürokratlar ve iş adamları katıldı.

Anadolu’nun en eski kültürlerinden olan ve orijinali sadece Çankırı’da yaşatılan yaren geleneği Antares’te Ankaralılar ile Ankara’daki Çankırılıların beğenisine sunuldu. Oluşturulan otantik mekanda başağa ve yarenlerin yerini almasının ardından Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve diğer misafirler yaren kültürünün ritüellerini yerine getirerek yaren meclisine katıldılar.

Orta oyunları, maniler ve folklor gösterileri ile devam eden yaren sunumu misafirlerin müsaade isteyip Cezayir Türküsü eşliğinde yine ritüellere bağlı kalarak salondan ayrıldılar. Programda Çankırılı TRT sanatçılarından Neşe Dilekçioğlu’da söylediği türkü ile izleyicilerden alkış aldı. Çankırı Günleri’nde bir gün önce düzenlenen Çankırı Yöresi kız kınası töreni de ilgiyle izlenmişti.

Yoğun ilgi gören ve yaklaşık bin kişinin izlediği yaren gösterilerinin yanısıra Çankırı Belediyesi’nce hazırlanan standlarda yöresel ürünler, el sanatları ve Çankırı’nın tarihi ve doğal zenginliklerini gösteren fotoğraflar sergileniyor. Misafirlere yörenin meşhur taş helvası ile kızılcık eğşisi ikram ediliyor.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bugüne kadar Çankırı’nın tanıtımına yönelik en büyük organizasyonlardan birini gerçekleştirdiklerini belirterek “Standımızı bir hafta içinde yaklaşık 70 bin kişi gezdi. Standımız beklenenin üzerinde ilgi gördü. Ankaralıları yanı başlarında, kendilerine sadece 1,5 saat mesafedeki keşfedilmemiş güzelliklerin yeni adresi Çankırı’ya bekliyoruz” diye konuştu.

Antares’teki Çankırı Günleri’nde 24 Eylül Çarşamba günü Çankırılı ünlü türkücü Turgay Başyayla konser verecek. 25 Eylül Perşembe günü ise Çankırı Belediyesi çocuk korosunun konseri yer alacak.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 13:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?