7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Bayanlardan üniversite için seferberlik

Çankırılı bayanların biraraya gelerek Çankırı’ya üniversite kurulması için başlattıkları çalışmalar kapsamında verilen iftar yemeğinde elde edilen gelir, makbuz karşılığında üniversite vakfına bağışlandı.

Leyla Öner, Zeynep Dinç, Hacer Çiçekli, Özlem Demirci, Songül Astarlıoğlu, Birsen Salepçi, Selma Özkan ve Fazilet Mutlu’nun ismini taşıyan bağış makbuzunda meblağ olarak 6 milyar 580 milyon lira yer aldı. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde Çankırı’da faaliyet gösteren şehit aileleri, yardım sevenler, Türk Anneler ve Bedensel Engelliler Derneği gibi derneklerin yanı sıra Çankırı’daki sanayici ve esnafların katkısının olması toplum olarak Çankırı’nın üniversiteye şartlandığını ve arzu ettiğini de ortaya koydu.

Toplumun her kesiminden büyük destek gören "üniversite" için toplumsal heyecanın sağlanmasını hedefleyen bu çalışma, ilkinde aldığı olumlu tepki ile doğru yolda olduğunu da gösterdi. Kısa süre içinde gönüllü kişi ve kuruluşlarca Öner ve Dinç hanımefendilerin organizesi ile yapılan iftar yemeği etkinliği, Ramazan ayı içinde üniversite heyecanının yaşatılmasını da sağladı. Çankırılı bayanlar iftar yemeği geliriyle ilgili basına yazılı bir açıklama yaptılar. Açıklama da organizasyonun gelir-gider durumu detaylarıyla ortaya konurken, masraf olarak toplam 270 milyon lira gider olması yemek için insanların yaptığı fedakarlığı da ortaya koydu.

çankırı
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 16:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?