8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

BBP'li Tunç Çankırı'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç Çankırı partisinin İl Teşkilatı'na yaptığı ziyarette, Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazası ile ilgili kafalarında kuşkuların olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, İl değerlendirmesinde bulunmak ve kısa bir süre önce babasını kaybeden BBP Çankırı İl Başkanı Ahmet Yılmaz'a başsağlığı dilemek için Çankırı'ya geldi. Çankırı girişinde Tunç'u partililer karşılayarak birlikte İl Başkanlığı binasına geçildi. İl binasında ziyareti ile ilgili bilgi veren Tunç, son seçimlerde BBP'nin Çankırı'da önemli bir oy artışı sağladığını söyleyerek, teşkilatı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Üzeyir Tunç, Pazar günü kazanın olduğu dağda bir toplantı yapacaklarını belirterek, ''Değerli Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterini düştüğü dağlarda onu sevenlerle bir araya geleceğiz'' dedi.

Birçok insanın hayatlarının tartışmalı bir şekilde son bulduğunu kaydeden Tunç, Yazıcıoğlu'nun başına gelenlerin peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, ''Bugüne kadar birçok insan hala tartışılan ve karanlıkta kalmış bir şekilde hayatlarını kaybettiler. Rahmetli Özal, Adnan Kahveci bunlardan birkaçı. Birileri zannediyor ki bu da böyle karanlıkta kalacak. Onlar hangi duvara tosladığının farkında değiller. Biz de Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarıyız. Bu ezberi bozacağız. Neye mal olursa olsun hukukun içinde kalmak şartıyla bu oyunu bozacağız. Arkasında önünde sağında solunda karanlık ne varsa bunu ortaya çıkartacağız'' diye konuştu.

HELİKOPTERİN PARÇALARI İNCELENİYOR

Kaza sonunda helikopterin parçalarını incelemeye aldırdıklarını söyleyen Tunç, ''İnceleme için yurtdışından bir ekip getirmiştik. Onun devamı olarak helikopterin motoru İngiltere'de elektronik parçalarının bir bölümü Kanada'da, bir bölümü Amerika'da inceleniyor. Biz bu işin peşini bırakmıyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdürüp, konuyu aydınlığa kavuşturacağız. Bu sayede bugüne kadar faili meçhul olan ölümlerin ezberini de bozacağız" şeklinde konuştu.

''Kaza ya da sabotaj demiyoruz'' ifadelerini kullanan Tunç, konuyu inceleyip, ne olduysa ortaya çıkarmayı amaçladıklarını bildirerek, ''Birileri gibi bir tarafı kaşımak bir yerleri işaret etmek suretiyle kazadır ya da sabotajdır demiyoruz. Kazadır da demiyoruz, sabotajdır da demiyoruz. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak bize yakışır bir yol izliyoruz. Biz çınarımızı kaybettik. Biz bir liderimizi, bir yol arkadaşımızı değil, çınarımızı kaybettik. Allah korusun Türkiye'de çok farklı şeyler
olabilirdi. Ufacık bir parmak işaretimizle Türkiye'de kan gövdeyi götürebilirdi. Ama sağduyulu davrandık. Olması gerekeni yaptık'' diye konuştu.
 

Akıllarında hep kuşku olduğunu söyleyen Tunç, ''Elbette ki kaza ile ilgili kafamızda kuşkularımız var. Bir Vali, bulduk diye açıklama yapıyor. Sonra ortaya başka şeyler çıkıyor ama Valiye kimse bir şey sormuyor. Soruşturma bile açılmıyor. Bunlar kafamızı karıştıran şeyler'' şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 12:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?