4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Belediyeden kilitli parke atağı

Çankırı Belediyesi şehrin muhtelif bölgelerindeki cadde ve sokaklarda tretuvar ve yolların kilitli beton parke ile döşenmesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Vatandaşların evlerine rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalarda, kentin çeşitli bölgelerinde 13 kilometre bordür döşenecek. Tretuvar ve yollar ise 22 bin metrekare kilitli parke ile kaplanacak.

Kısa bir süre önce ihalesi yapılarak işin yüklenici firmaya verilmesi ile birlikte ekipler, ilk etapta Yeni mahalle Bademlik caddesinden parke kaplama çalışmalara başladı.

Yapılan program dahilinde Yeni mahalle ile Kırkevler mahallesinin tüm cadde ve sokakları, A.Halik Renda mahallesinin Orta sokak ve bağlantı yolları, Yunus Emre Caddesi, Fatih mahallesi Baldudak sokağı ve bağlantı yolları, B.Pazarı Mahallesi yeni D.S.İ köprüsü ve bağlantı yollarının bordür ve parke kaplama çalışmalarının yapılacağı bildirildi.

Ayrıca, Alibey mahallesinde bulunan Arnavut kaldırımlar sökülerek yerlerine kilitli beton parke döşenecek.

Belediye Başkanı İrfan Dinç hedeflerinin Çankırı’da girilmedik, hizmet götürülmedik sokak bırakmamak olduğunu belirterek “Belediyemizin imkanlarını zorlayarak öncelikle ulaşım noktasında eksik bırakmamaya çalışıyoruz. 3 yıldır yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktık. Şu anda yaptığımız ihale ile 3 ay içerisinde 22 bin metrekare kilitli beton parke döşeyeceğiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.


Çankırının sesi
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 11:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?