8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Belediyeden 'Kültür Akademisi'

Çankırı Belediyesi Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Kültür Akademisi kuruluyor.

Kültür Akademisi kapılarını bilime, kültüre sonuna kadar açarak, milli değerlerine sımsıkı sarılmış bireylerin buluşma noktası olacak. Akademi düzenleyeceği seminerler, konferanslar, paneller ve halka açık olarak düzenlenecek farklı konulardaki etkinliklerle halk ile kültürün ve halk ile bilimin kaynaşmasında da etkili rol oynayacak.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kültür Akademisi'nin Çankırı insanının yüz akı olacağını belirterek, "Akademi kısır polemiklerin değil, bilimin, kültürün ve insani değerlerin tartışıldığı ve iyinin, güzelin doğrunun revaç bulduğu, bilim, kültür ve muhabbet fedailerinin buluştuğu bir mekan olacaktır" dedi.

Akademideki gençlerin ülkeleri için, milletleri için, yaşadıkları şehir için güzel şeyler ortaya koymanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getiren Başkan Dinç, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının üzerinde güçlenecek akademinin aynı zamanda barış içerisinde güzel işler yapabilmenin de adresi olacağını kaydetti.
Başkan Dinç, akademinin kurulma aşamasından hizmete açılmasına kadar üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceğini belirterek, gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Çankırı Belediyesi Kültür Akademisi üyeliği için lisans eğitimi ve ön lisans eğitimi tamamlamış 33 yaşından gün almamış herkes başvurulabilecek. Akademi bünyesinde periyodik olarak yayınlar çıkartılarak Çankırıların hizmetine sunulacak. Ayrıca akademide belirli alanlarda yazdıkları eserlerle Türk kültür ve toplum yapısının şekillenmesinde etkili olmuş isimlerin kitapları her bir satırının ayrı ayrı kritik edildiği kitap inceleme seansları yer alacak. Akademi ayrıca lisansüstü eğitime ve akademisyenlik ideali olan üyelerine yönelik ALES (Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Sınavı) kursları, ÜDS ve KPDS gibi yabancı dil sınavlarına hazırlık kursları da düzenleyecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 09:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?