3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Belediyenin yabancı konukları

ÇANKIRI BELEDİYESİ ÇEK VE İTALYAN EĞİTİMCİLERİ AĞIRLADI

Çankırı Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin davetlisi olarak Çek Cumhuriyeti'nden ve İtalya'dan gelen öğretmenler Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret ettiler.

Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi'nin hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) Comenius Programı'na sunduğu "Dünya Ellerimizde" projesi kapsamında 12 Nisan 2010 tarihinde Çankırı'da gelen Çek ve İtalyan öğretmenler kentin tarihi ve turistik bölgelerini tanımanın yanı sıra ildeki yöneticilere de ziyaretlerde bulunuyor.

Çankırı Belediyesi'ni ziyaret eden konuk öğretmenler, Çankırı Belediyesi'nin eğitim ve kültürel faaliyetlere yaptığı yapmış olduğu katkılardan dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür ettiler. Misafir eğitimciler, kendi ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Belediye Başkanı İrfan Dinç'e takdim ettiler.

Ziyarette Başkan Dinç, Çankırı'nın tarihi ve kültürü hakkında misafirleri bilgilendirdi. Dinç, daha sonra Avrupalı konuklarına üzerinde Türkiye haritası ve ay yıldızlı bayrağı simgeleyen 'Tuz Lambaları' hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi Müdürü Resul Ayhan ve öğretmenlerinin eşliğinde Avrupalı öğretmenlere Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'nde öğle yemeği verildi. Merkezin arşiv odasında Çankırı tarihi hakkında Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından sunum yapıldı.

Avrupalı konuklar daha sonra Çivitçioğlu Medresesi'ni de gezerek, Çankırı yöresi ahşap el sanatları, ebru ve hat rolyef çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

ÇANKIRI BELEDİYESİ ÇEK VE İTALYAN EĞİTİMCİLERİ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 15:08:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 23:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?