5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Bir bahar akşamında şiir dinletisi

Geceye, Vali Yardımcısı Mehmet Büyüktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Eşi Zeynep Dinç, Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yönetici, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. ’Bir Bahar Akşamı’nda, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu’nun saz ekibi eşliğinde Kemal Aslan’ın şiirleriyle başlayan gecede, İlhami Atmaca, Sadık Çakırsipahi, Birol Çilek, Vadi Çiçekli, Avni Doğan, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Süleyman Gündüz, İlknur Han, Çetin Kapdan, Müştehir Karakaya, Atilla Maraş, Sadık Softa, Serdar Tuncer ve Murat Yıldırım, konuklara unutulmaz bir şiir gecesi yaşattı.


Gecenin sürpriz konuğu olan ve halen Kanal A’da ’Gecede Birgün’ adlı şiir programı sunan Serdar Tuncer, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Atilla İlhan’dan şiirler okuyarak, büyük alkış topladı. Gecede şiir okuyan şairlerimiz, okudukları şiirleri ile baharın bütün romantizmini geceye yansıttı. Sıcak bir atmosferde yapılan şiir dinletisi, Çankırılı şairlerimizin ne kadar başarılı olduğunu da gösterdi.


Şiirlerini okumak üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, bugüne kadar ki katıldığı şiir dinletilerinin en heyecanlısını Çankırı’da görüyorum diyerek başladığı konuşmasında, "Çankırılıların şiire olan bu yakınlığı ve içtenliği beni olabildiğince memnun etti. Umuyorum ki, şiire olan bu samimiyet ve sıcaklığınız ömür boyu devam eder" dedi.


Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu’nun da eşlik ettiği gecede okunan türküler, keyifle dinlendi. Gecenin söylenecek bütün sözlerini şairler, şiirleriyle mısra mısra anlattı.
Programın bitmesi ile kürsüye davet edilen bütün şairler ve protokol, birbirlerine çiçekler hediye ederek, şükran ve samimiyetlerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 02:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?