7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

'Bir Milyon Fidan' kampanyası başladı

Çankırı Belediyesi ile Tugay Komutanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü, "Bir Milyon Fidan" kampanyası Vali Ali Haydar Öner’in de katıldığı fidan dikimi ile başladı.

Havaların hızla soğumaya başlaması ve kar yağışı nedeniyle fidan dikim çalışmaları gece yarılarına kadar sürüyor. Toprak analizi yapılarak hangi tür fidanın yetişeceği tespit edilen alanda toprak yapısının uygun olmaması yüzünden fidan dikilen çukurlara başka yerlerden getirilen ve gübre ile karıştırılan toprakla dikimler gerçekleştiriliyor. Analizler ve orman mühendislerinin görüşleri doğrultusunda dikimlerde yer yer boylu fidanlar kullanılıyor. Vali Ali Haydar Öner, kar yağmadan dikim çalışmalarının bitmesi yönünde tavsiyede bulundu. Bu çalışmanın Çankırı için faydalı olduğuna dikkat çeken Öner, "Askerlerimiz vatani görevlerini ifa ederken fidan dikmeyi de öğreniyorlar. Terhisten sonra herkes memleketinde uygun bir yere birer fidan dikerse, bu çalışmanın faydası dalga dalga tüm yurda dağılmış olur" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, tüm fidanlar tutup kendi başlarına ayakta kalmayı başarıncaya kadar bakımlarının yapılacağını ve sulama için ağaçlandırma yapılan alanın değişik yerlerine su tankları koymaya başladıklarını söyledi. Tugay komutan yardımcısı Kur. Alb. Özcan Kubat’ın bizzat nezaret ettiği fidan dikim çalışmasında, ilk etapta 10 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi.

ÇANKIRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 10:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?