6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Bitirme tezi, 85 bağışçı kazandırdı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları tez çalışması, tam 85 doku ve organ bağışçısı kazandırdı.

Nihal Hande Demirgil, Esra Ziyafet, Nalan Özer ve İsmigül Çevik adlı son sınıf öğrencileri, danışmanları olan öğretim görevlisi Ender Durualp gözetiminde okul bitirme tezi üzerinde Ekim ayından bu yana çalışma yaptı. Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Yüksekokulu, Orman Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerini hedef alan, organ bağışına yönelik eğitim çalışmaları başarılı sonuç verdi ve bu eğitimi alan 500 öğrenciden 85’i, Çankırı Devlet Hastanesi’ne başvurarak organ bağışçısı olmak için kayıt yaptırdı. Böylece şu ana kadar Çankırı Devlet Hastanesi’nin 70 olan organ bağışçısı sayısı 155’e yükseldi.

Öğretim Görevlisi Ender Durualp, üniversitelerin amacının topluma hizmet etmek olduğunu belirterek, tez çalışması ile ilgili ortaya çıkan sonucun da topluma hizmetin yanı sıra özellikle ülkemizde çok hassas bir konu olan organ bağışı konusunda bilincin artırılmasına ciddi katkı sağlandığını söyledi. Tez çalışması yapan öğrencilerden Nihal Hande Demirgil, eğitim çalışması süresince öğrencilerin organ ve doku bağışını engelleyen en önemli faktörün dini inanışlar olduğunu belirterek, “Ailenin bakış açısı ve bağışın hangi dokuya bağlı olduğunun organ bağışındaki diğer bir engel olarak gördük” diye konuştu.

Yürütülen başarılı çalışmanın sahiplerine teşekkür etmek için makamında kabul eden Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ise öğrencilerle birlikte organ bağışı konusunda Çankırı halkının sahip olduğu görüşler değerlendirildi. Çankırı Sağlık Müdürlüğü ile öğrenciler, organ bağışının sağlanması için öncelikle eğitim verilmesi gerektiği konusunda hemfikir kaldılar. Görüşmenin ardından Sağlık Müdürü Karakoç tarafından öğrencilere teşekkür belgesi verildi

AA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?