7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Boş oy rekoru kırıldı!

Yukarı Alagöz köyünde 643 seçmenden 571'i boş oy kullandı. Yıllardır köylerine yeterli hizmetin getirilmediğini, içme ve sulama suyu problemlerinin çözülmediğini belirten köylüler, 29 Mart yerel seçimlerinde tepkilerini boş oy kullanarak dile getirdiler.

Yerel seçimlerde köy muhtarlığına seçilen Behçet Bulut, köylerinin büyük bir köy olmasına rağmen bir türlü beklenilen hizmeti alamadığını belirterek, ''Köyde içme suyu şebekesi var. Herkes köyümüzde suyun aktığını düşünüyor. Ama işin aslı böyle değil. Şebeke olmasına rağmen suyumuz 20 günde bir akarsa akıyor. 250 haneli köyün yetersiz gelen su nedeniyle 10 hanesinde ancak su akıyor. Tabii ki bu da yeterli olmuyor'' dedi.

Sulama suyundaki tuz nedeniyle köye ait 10 bin dönüm arazinin ekilemez duruma geldiğini söyleyen Bulut, "Suyumuzun akmadığını, tuzlu su nedeniyle arazimizin ekilemez duruma geldiğini siyasilere defalarca ilettik. Fakat bir türlü olumlu cevap alamadığız gibi, bu konuda yardım eli de görmedik. Bizlerde bütün köy olarak ortak karar aldık ve sandığa boş zarf attık. Ortada bir vurdumduymazlık var. Bizde bu vurdumduymazlığa karşı demokratik tepkimizi sandıkta ortaya koyduk'' şeklinde konuştu.

Muhtar Bulut, hayvanların da susuzluktan zarar gördüğünü kaydederek, ''İçmek, kullanmak için köyümüzün dışında bulunan kuyulardan çektiğimiz sularla hayvanlarımızı da sulamaya çalışıyoruz. Ama bu su bırakın hayvanları bize bile zor yetiyor. Bu nedenle çamurlu su içen hayvanlarımızın bir çoğu düşük yaptı'' diye konuştu.

Köyde su olmamasının yanında altyapının da bulunmadığını belirten Bulut, tuvaletlerin köyün içinde evlerin yanında olması nedeniyle çocuklarının hastalandığını dile getirdi.

Vatandaşlar ise, fabrika atığı ve içme suyu sorununa çözüm bulunmadığı takdirde bundan sonra hiçbir partiye oy vermeyeceklerini söylediler. Araziler ekilmediği için köyde işsizlik sorunun da ciddi boyutlarda olduğunu ifade eden köy halkı, iş bulamadıkları için Kızılırmak'ta amelelik yaptıklarını, orada da iş bulamadıklarında kahvehanede vakit geçirdiklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 22:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?