6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Boya yapıp, ailesine bakıyor

Çankırı'da 12 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Oktay Ünal, ''Birçok kişinin beğenmediği ayakkabı boyacılığı, bana 4 çocuğumu yetiştirme şansı verdi. Boyacılıktan kazandığım parayla 1'i üniversitede diğeri lisede 2 çocuğumu okutuyorum'' dedi.

Çankırı'da yaşayan Oktay Ünal (49), ayakkabı boyacılığı yaparak, biri özürlü 4 çocuğuna bakıyor. Kent merkezinde günde 10 saat mesai yapan Ünal, kazandığı para ile hem ailesini geçindiriyor, hem de 2 çocuğunu okutuyor. 20 yaşındaki bir oğlunun da şu an askerde olduğunu söyleyen Ünal, mesleğini severek yaptığını ve haline şükrettiğini belirtiyor.

Çankırı sokaklarında 'Boyacı Oktay' olarak bilinen Oktay Ünal, 12 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor. Geçmiş yıllarda inşaat işçisi ve temizlik personeli olarak çalıştığını söyleyen Ünal, günde ortalama 25-30 kişinin ayakkabı boyattığını ve buradan kazandığı parayla 6 kişilik ailesinin geçimini sağladığını ifade etti.

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı Türkiye'de zor şartlarda çalışan Ünal, sabahın ilk ışıklarında açtığı boya sandığından kazandığı paranın kendisine yettiğini ve haline şükrettiğini söylüyor.

Ayakkabı boyacılığını bir sanat olarak değerlendiren Oktay Usta, “Her işin başı ciddiyet ve azimdir. Ben işimi ciddiye alıyorum ve şükürler olsun ki, geçimimi bu işten sağlıyorum. Yıllardır aynı yere tezgah açıyorum ve sabit müşterilerim var” diye konuştu.

Bir çok kişinin işsizlikten şikayet etmesine rağmen kendisinin hiçbir zaman böyle bir şikayetinin olmadığını belirten Ünal, "Türkiye'de işsizlik diye bir şey yok, iş beğenmemezlik var. Gördüğünüz gibi elime tezgahı alıp ayakkabı boyayarak ailemi geçindirmeyi başarabiliyorum. Ben yoklukla mücadele ederim, fakat hiçbir zaman karamsarlıkla mücadele edemem. Hayattan beklentilerim var ve bu düşünceyle hayata tutunmayı başarıyorum" diye konuştu.

Zor şartlar karşısında, azmi sayesinde dimdik ayakta duran Oktay Usta'nın tek dileği, çocuklarını iyi bir meslek sahibi yapma. 50 yaşına yaklaşan Oktay Usta, gücünün yettiği kadar mesleğine devam edeceğini belirterek, ilerde çocuklarının evleneceği günleri görmek istediğini söylüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 19:33:31
Güncelleme :2 Ekim 2012 Salı 17:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?