5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Bunu da başardılar

Çankırı’da, Kadın Çiftçileri Yarışması’nın ikincisi düzenlendi. Yarışmaya 6 ekip katılırken, Orta İlçesi’nden katılan Feride Potan ve Şehnaz Koca ikilisi birinci oldu.

Kadın Çiftçileri Yarışması öncesinde bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, "Ülkemizin yüzde 40’ı tarımla uğraşıyor. Bunların yarısı da hanım çiftçilerimizden oluşuyor. Kadın Çiftçilerimiz için Eğitim yayın hizmetleri sunuyoruz. Tarımla ilgili her konuda yarışma öncesi kurslar açıyoruz. Bunlardan da verim alıyoruz" dedi.

Katılımcıların ve aldıkları dereceler ise şöyle;

140 puanla Orta ilçesinden Feride Potan ve Şehnaz Koca birinci ekip, 130 puanla Tüney köyünden Fatma ve Emel Özdemir ikinci ekip, üçüncü 110 puanla Kurşunlu’dan Hanife Ogan ve Songül Demirhan ekibi, Konak köyünden 90 puanla Yurdagül Özcan ve Asiye Öztürk ekibi dördüncü, 80 puanla Yapraklı ilçesinden Fatma Karataş ve Zeliha Özdemir ekibi beşinci ve 60 puanla Karadayı köyünden Kezban Ada ve Neslihan Koç ekibi altıncı oldular.

Yarışmalardan sonra Vali Yardımcısı Mehmet Büyüktaş, "Bu yarışma toplum hayatında kadının da yerini olduğunu, kadın ve erkeğin eşit olduğunu gösterdi. Bundan da evinin hanımı olan kadın yarışmacıların katılımı ile güzel bir örnek sergilediler" dedi.

Yarışmaya katılan kadın çiftçilere hediyeleri Vali Yardımcısı Mehmet Büyüktaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Gökçe, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Müftü yardımcısı Harun Özkan, Kültür Müdürü Mustafa Karatatar ve Ziraat Okulu Müdürü Menderes İpek tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 23:30:02
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 17:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?