4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Büyükelçi eşleri Çankırı'da buluştu

Türkiye'de görev yapan 15 yabancı ülke büyükelçisinin eşleri, Çankırı'ya gelerek tarihi ve turistik mekanları gezdi.


Geziye Avustralya, Bangladeş, Tayvan, Polonya, Irak, Katar, Suudi Arabistan, Nijerya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Azerbaycan, Danimarka, Hırvatistan, Hindistan, Makedonya Büyükelçilerin eşleri katılırken, Nijerya, Polonya ve Türkiye'den bazı işadamlarının eşleri de iştirak etti.

Büyükelçi eşlerinin Çankırı ziyaretinde Vali Ali Haydar Öner'in eşi Leyla Öner, misafirleriyle yakından ilgilendi. Büyükelçi eşleri Çankırı'nın sanayisi ile, tarihi ve kültürel yaşamı ile dünya kentleri arasında örnek alınacak bir il
olduğunu belirterek, Çankırılı sanayici ve yöneticileri tebrik etti.


Büyükelçi eşlerinin Çankırı ziyaretinin en ilginç görüntüsü ise, misafirlerin kent merkezinde bulunan ve halk arasında 'Kucaklama Taşı Mevkii' denilen yerde bulunan taşa dilek tutarak sarılmaları oldu. Büyükelçi eşlerini Çankırı'nın tarihi mekanlarını gezdiren mihmandar, "Bu kucaklama taşıdır. Dilek tutarak taşı kucakladığınızda eliniz kavuşursa dileğiniz kabul olur. Kavuşmazsa kabul olmaz" bilgisi üzerine otobüs durduran büyükelçi eşleri, sırasıyla taşı kucaklayarak dilek tuttu.


Vali Ali Haydar Öner'in verdiği sabah kahvaltısında, yöresel yiyeceklerle kahvaltılarını yapan konuklar, Çankırı gezisine tuz mağarası ile başladılar. Tuz Mağarası'nda tuz heykeller ve salamura eşek önünde bolca fotoğraf çektiren konuklar, stres ve günün yorgunluğunu gidermede sağlık yönünden büyük faydası olan tuz lambası almada da birbirleriyle yarıştı. Taş Mescid, Çamaşırhane ve Taş Mektep'i gezen büyükelçi eşleri, akşam saatlerinde Çankırı'dan ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 23:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?