4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Büyükelçi eşleri Çankırı'da

Aralarında çeşitli ülkelerin Türkiye Büyükelçileri eşlerinin de bulunduğu Uluslar arası Kadınlar Derneği üyeleri Çankırı’nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Çankırı Belediyesi’nin davetlisi olarak bir otobüsle Çankırı’ya gelen 40 kişilik gruba Vali Ali Haydar Öner Yaren Evi’nde kahvaltı ikramında bulundu. Vali Öner burada yaren kültürü hakkında misafirleri bilgilendirdikten sonra heyet adına Avusturya’nın Türkiye Büyükelçisi Gürer Heidemaria’ya inandık vazosu hediye etti.

Tuz Mağarası’nın büyülü ortamından etkilenen büyükelçi eşleri daha sonra Tarihi Taşmescit ve Taş Mektebi ziyaret ettiler. Heyete belediye tarafından restore edilen tarihi Çankırı Araştırmaları Merkezi’nde Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yöresel Takım Yemeği ikram edildi. Yemeğin ardından büyükelçi eşlerini temsilen Avusturya’nın Türkiye Büyükelçisi bayan Gürer Heidemaria’ya Başkan Dinç tarafından yöresel bakır tabak hediye edildi. Tüm misafirlere belediyenin kültürel yayınlarından kitap seti hediye eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, büyükelçi eşlerini Çankırı’da ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Uluslar arası Kadınlar Derneği Başkanı Aytül Gökçe, Çankırı’nın tarihi ve doğal güzellikleri yanında burada karşılaştıkları misafir perverlikten yabancı konukların çok etkilendiklerini belirterek “Çankırı’da daha görülecek o kadar çok güzel yerler var ki, biz zaman darlığından ancak çok az bir bölümünü görebildik. En kısa zamanda tekrar geleceğiz” diye konuştu.

Çankırı'nın Sesi
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 18:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?