7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Çankır Belediyesi, eğitimleri aralıksız sürdürüyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bir toplumun kalkınabilmesi için eğitimin şart olduğunu söyledi. "Kalkınma eğitimle olur" diyen Dinç, "Belediye olarak yaptığımız hizmetlerde eğitim çalışmalarına özel önem veriyoruz. Toplumsal eğitime yönelik yaptığımız seminer ve panellere üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın moral-motivasyon seminerleriyle devam ettik" dedi.

Çankırı’nın üniversiteye giren öğrenci sayısında her yıl dipte olmasının üzüntü verici olduğunu belirterek kalkınmak için gençlerin iyi eğitilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğine işaret eden Dinç, "Belediye olarak ilk kez ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu açtık. Halen 225 öğrencimiz kursa devam etmektedir. İmkanlarımız ölçüsünde her yıl bu kursu geliştireceğiz" diye konuştu.

Uzman eğitimciler tarafından üniversiteye hazırlanan öğrenci ve velileri ile öğretmenlere verilen kişisel imaj, moral-motivasyon ve sınavlarda stresle başa çıkma yolları hakkındaki seminerlerin de Çankırı da ilk olduğunu ve eğitimde kaliteye yönelik ciddi anlamda yapılan önemli çalışmalardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Dinç, "Çocuklarımızı bir robot gibi görmeyelim. Eğitimde başarı için işin sosyal ve psikolojik yönlerini de irdeleyerek yavrularımıza bu yönde destek vermeliyiz. Eğitim hizmetlerimiz sadece öğrencilerimizle sınırlı kalmadı. Onların ebeveynlerini ve öğretmenlerimizi de düşündük. Eğitimde başarı bir parçanın iyi olması ile olmaz. Tüm parçaların iyi ve yüksek performansta olması gerekir. Bu nedenle öğrencinin eğitimindeki önemli unsurların hepsini kapsayan seminerler düzenledik. Yüzlerce insanımıza ulaştık" dedi.

Bu tür seminerlerin devamlı olacağını vurgulayan Dinç, "Belediye olarak 5 biner adet üniversiteye hazırlık soru kitapçığı ve soru bankası bastırarak öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Eğitim süreci içinde herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Tüm imkanlarımızı geleceğimiz olan yavrularımız için seferber ettik. Onlardan beklentimiz birer fakülte kazanmalarıdır. O zaman hayallerimizi süsleyen Çankırı’nın gerçekleşmesi mümkün olur" şeklinde konuştu.
Çankırı çocuğunun devlet kademelerinde alt birim hizmetlerinde değil yönetici konumunda olması gerektiğini de kaydeden Dinç, "Hepimiz çok çalışarak memleketimize en iyi hizmeti verebileceğimiz yerlere gelmeliyiz" dedi.

ÇANKIRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 17:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?