7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Çankırı-Ankara karayolu kısalıyor

Kastamonu'yu Çankırı'ya, Çankırı'yı da Ankara'ya bağlayan karayolunda, mesafeyi kısaltmak amacıyla çalışma başlatıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız'ın da katıldığı yol çalışmalarını yerinde inceleyen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Karayolları Kontrol Şefi Alparslan Eslik'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hemzemin geçit revizyonu ve yol yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Alparslan Eslik, "Yapılacak olan 7 bin 600 metrelik yol 700 gün içinde bitirilecek. Bu yolun bitirilmesi ile birlikte Çankrı-Ankara arası 2 bin 500 metre yol kısalacak. Şimdiki kullanılan yolda iyileştirme ve genişleme çalışmaları yapılması için 2 adet tren yolu köprüsü ve 2 adet çay köprüsünün ayrıca yapılması gerekiyordu. Bu projede buna gerek kalmadan maliyetin üçte birine bu yolu yapıyoruz. Yapımı başlanan bu yol daha güvenli ve kısa olacak'' dedi.

Yol yapım çalışmalarını yakından takip edeceğini dile getiren Vali Uzun, yolların çok önemli olduğunu, bu nedenle çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Çalışmaların ilk gününde yapımına başlanan yol hakkında bilgi alarak çalışmaları inceleyen Vali Uzun, daha sonra yapılmakta olan kutu menfezin ilk betonu attı.

Yapımına başlanan yol Kastamonu ve Çankırı'yı Ankara'ya bağlayacak ve tamamlandığında mesafenin kısalmasının yanında, 2 hem zemin geçit ve 2 köprü devre dışı kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 19:37:09
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 19:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?