4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Çankırı araştırmaları kıskandırdı

Prof.Dr. Mihai Maxim: “ÇANKIRI ARAŞTIRMALARI MERKEZİ ÇALIŞMALARINI KISKANDIM...”


Çankırı Araştırmaları Merkezi geçen yıl başlattığı aylık konferanslarına bu dönemde de devam ediyor.

Bu anlamda başlatılan konferansların konuğu Prof.Dr. Mihai Maxim oldu. Prof.Dr. Mihai Maxim Romanya Devleti Elçi Müsteşarı olup (Minister Counselor), İstanbul Romen Kültür Merkezi, Bükreş Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürlüklerini yapmakta ayrıca Balkanlarda İslam Uygarlığı Araştırmaları Uluslararası Kurumu Başkanlığı, Osmanlı ve Türkiye İktisadi Tarihi Araştırmaları Uluslararası Kurumu Komitesi Üyeliği ve Osmanlı Öncesi ve Osmanlı Araştırmaları Uluslararası Komitesi (CİEPO) Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütüyor.

Prof.Dr.Mihai Maxim Atatürk Kültür Merkezinde verdiği konferansında “ Osmanlı Devletinde Merkez ve Taşra İlişkileri ” hakkında bilgiler sundu. Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve çok sayıda izleyicinin katıldığı konferans da, Çankırı Belediyesi bünyesinde kurulan Çankırı Araştırmaları Merkezinin yapmış olduğu çalışmaların kıskandıracak nitelikte ve çok özel çalışmalar olduğunu belirten Maxim, bu anlamda Belediye Başkanı ve araştırma merkezi ekibini ve ayrıca araştırma merkezi çalışmalarına verdiği katkılardan dolayı Çankırı Valisini tebrik ettiğini söyledi. Konferansında Osmanlı Devletinde merkez ve taşra ile ilişkilerin nasıl sağlandığı konusunda bilgiler veren Maxim kısa bir sürede Romen ve Türkiye ilişkilerine değindi. Konferansın bir diyalog olmasını arzu eden Maxim, konuşmasının sonunda izleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

Konferans sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız İrfan Dinç “Çankırı Araştırma Merkezimiz kısa sürede ulusal çalışmaların yanı sıra uluslar arası diyaloğuda geliştirici çalışmalara başlamıştır. Bu anlamda davetimizi kırmayarak Çankırımıza Gelen Prof.Dr. Mihai Maxim hocamıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra İstanbul Romen Kültür Merkezi ve Çankırı Araştırmaları Merkezi olarak daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştireceğiz. “ diye konuştu. Konferans, Başkanımız İrfan DİNÇ’in Prof.Dr. Mihai Maxim’e bir tuz lambası, plaket ve Çivitçioğlu Medresesinde yapılan bir ebrunun takdimi ile sona erdi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?