5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Çankırı artık yeşille anılacak

Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, "Ormanların yakılması ile çok şeyleri kaybediyoruz" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Necdet Demir ise "Kurak iklime sahip olan bir yerdeyiz. Orman sıralamasında dünya ve Türkiye ortalamasında gerideyiz. Burada herkese büyük görevler düşüyor. Hedefimiz Çankırı’yı kısa sürede yeşil bir alan haline getirmektir" dedi.

Çankırı Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. İlhami Köksal, dünyada gelişen olaylar ve Türkiye’de de ormancılık konusuna verilen değerler hakkında yaptığı konuşmasında, "Bir ormanın bulunduğu ülkenin ekonomisine hesap edilen önemleri vardır. Dünyada orman alanlarının sürekli azaldığını görüyoruz. Ormanlarımız çıkarılan yasalarla talan edilmektedir. Çevre ve Orman Bakanlığı fidan işletmelerini özelleştirme kararı almıştır. 12. İdare mahkemesi bu kararı durdurdu. İyi ki hukuk var" şeklinde konuştu.

Vali Öner ise taptığı konuşmasında, ağaçlandırmanın önemine değinerek, "Sadece yağmur damlaları değil çevredeki kuşlar ve yaban hayvanları buraya davet edilecek. İnsanoğlu azmettiği takdirde aşamayacağı engel yoktur. Geçmişte bozkır halinde olan Çankırı yeşillenmeye başlıyor. Çankırı’da ağaçlandırılması gereken çok alan var. Ankara hattında bulunan her araziyi ağaçlandıralım. Çorak arazide ilerlemek yerine yeşil noktalarla geçilen yer haline getirelim. Hep şikayet edeceğimize seferberlik içinde ormanlarımızla ilgilenebiliriz. Bu topyekün seferberlikte de payımız olsun. Bilgili kültürlü insan gücü ile yeşil Türkiye bir arada olmak zorundadır"dedi.

Orman haftası etkinlikleri çerçevesinde yer alan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve 9. Z.T Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Özcan Kubat tarafından verildi.

Ankara Üniversitesi Çankırı Meslek Yüksek Okulu’nun halk oyunları gösterisinden sonra ağaç dikimine geçildi. Ağaç dikimine öğrenciler ve askerler de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 17:46:07
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 16:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?