4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Çankırı çocuk emeğinde örnek oldu

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), dünyada ilk defa uygulanan sokak tabanlı çocuk işçiliği izleme sisteminin en iyi uygulandığı ilin Çankırı olduğunu açıkladı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışan Çocuklar Bölümü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğiyle Türkiye'de 7 pilot ilde yürütülen "Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması" projesi, 8 Kasım 2007 tarihinde düzenlenen 2. Ulusal Konferans'ta değerlendirildi. 7 pilot ilde uygulanan ve 25 Kasım'da sona erecek olan projede Çankırı en başarılı il seçildi. ILO Genel Direktörü Mıchael Pierrini, projenin son 10 yılda yapılan ILO-IPEC projeleri içerisinde kurumsal iletişimin sağlandığı en başarılı proje olduğunu söyledi. Projenin 21 Kasım 2007 tarihinde Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından Cenevre'de düzenlenecek toplantıda da katılımcılara anlatılacağı bildirildi.


Çankırı'da Nisan 2006 tarihinden bu yana devam eden proje kapsamında 205 çalışan ve çalışma riski taşıyan çocuğa ulaşıldı. Tespit edilen tüm çocukların eğitim, kıyafet ihtiyaçları karşılanırken, ailelerine meslek edindirme olanakları, sağlık kontrolleri, erzak ve hijyen paket yardımları sağlandı. Hiç okula gitmeyen 18 çalışan çocuk eğitime kazandırılırken, Kırkevler Mahallesi'ndeki Sosyal Destek Merkezi'nde proje boyunca yaz dönemlerinde ve okul sonrası çalışan çocuklara yönelik eğitim ve rehabilitasyon
faaliyetleri düzenlendi. Günde 45-50 çalışan çocuk drama, satranç, beden eğitimi, ney gibi çeşitli kurs ve koro etkinliklerinden faydalandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 10:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem güven IP: 78.184.5.xxx Tarih : 2.11.2008 11:57:10

çocuk işçiliğine hayır çocukları çalıştaranlara ceza verilir