3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Çankırı Memur-Sen'den konferans

ÇANKIRI MEMUR-SEN'DEN

Konferansın açılış konuşmasını yapan Memur - Sen Çankırı İl Temsilcisi Turgut Ünal, tekliflerini kabul ederek Çankırı'ya konferans için gelmesi dolayısıyla Güzel'e teşekkür ederek daha demokratik bir Türkiye için sendikal mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Ünal'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Hasan Celal Güzel ise Türkiye'nin rejimini demokratik temellere oturtturabilmek için ülkenin birçok yerinde konferanslar vermeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişimi açısından askeri darbelerin hem ekonomik hem de siyasi zararları olduğunu dile getiren Güzel, "Demokrasi sadece siyasi bir mesele değildir. Demokrasi siyasi getirilerin yanında ekonomik getirileri de beraberinde taşır. Konuyu enine boyuna inceledim. Türkiye'de askeri darbeler olmasaydı bugün bizim kişi başına düşen milli hasılamız 30 bin dolar olacaktı. Bugünkü miktarın 9 bin dolar olduğunu düşünürsek bunun 3 katından daha fazla. Dolayısıyla darbeler sadece siyasi değil ekonomik etkilere de sahiptir'' dedi.

Darbelere karşı çıkmanın orduya karşı çıkmak gibi gösterildiğine dikkat çeken Güzel, "Günümüzde darbelere karşı çıkmayı orduya karşı çıkmakmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Darbelere karşı çıkmak orduya karşı çıkmak değildir. Ordu, peygamber ocağıdır. Ama görevini yapanlar, vatanı savunanlar için geçerlidir bu. Halkın akşama kadar çalışarak verdiği vergilerden toplanan paralarla alınan silahı halka dayayanlar için değildir. Onlar şerefsizdir. Türkiye'de askeri vesayetin kalktığı, siyasi bir vesayete doğru gittiği söyleniyor. Bu söylem 1950'lerde de söyleniyordu. Dikkat edin son 1 haftadır yine söyleniyor. Böyle bir şey yoktur. Türkiye demokratikleşmeye doğru gidiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorununun demokratik temellere oturma sorunu olduğunu savunan Güzel, bunun da her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydetti.

Güzel, Türkiye'de artık milletin iktidarı ele geçirmeye başladığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 13:35:04
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 22:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?