6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Çankırı şehidini toprağa verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik düzenlediği 'Güneş' adlı sınır ötesi operasyon sırasında şehit olan Jandarma komando onbaşı Mustafa Yusuf(21), Çankırı'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da terör örgütü PKK'yla çıkan çatışmalarda şimdiye kadar 106 şehit veren Çankırı, 107'inci şehidi Jandarma komando onbaşı Mustafa Yusuf'u bugün doğum yeri olan Yapraklı ilçesi Bugay köyünde son yolculuğuna uğurladı.

Jandarma komando onbaşı Mustafa Yusuf, 25 Şubat 2008 tarihinde saat 22.20 sıralarında Kuzey Irak'ta şehit düştü. Van'dan uçakla Ankara'ya oradan ambulansla Çankırı'ya getirilen şehit onbaşı için Anıt Alanı önünde tören düzenlendi. Törene, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman, Suat Kınıklıoğlu, MHP Milletvekili Ahmet Bukan, Jandarma Bölge Komutanı Mehmet Çörten, Tuğgeneral Metin Temel, Garnizon Komutanı Engin Babataş, Çankırı Jandarma Alay Komutanı Albay Tacettin Soykök, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Emniyet Müdürü Nurettin Örnek, şehit yakınları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Çankırı'nın 107. şehidini verdiği belirterek, "Çankırı 107. şeref madalyasını göğsüne takmaktadır. Hüzünle takılan bu madalya, şerefle taşınmaktadır" dedi.

Mustafa Yusuf'un, vatan görevinin birinci yılında şahadet şerbeti içtiğini söyleyen Vali Öner, "Ülke nüfusumuzun yüzde 99'u Müslüman. Müslüman bir ülkede İslamiyet'e karşı bir şey olur mu? Şehidimizin adı Mustafa. Peygamber Efendimizin adı da Mustafa. Cumhuriyetimizi kuran Büyük Öner'in adı da Mustafa'dır. Bu bir din savaşı değildir. Bu, bir milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı mücadelesidir" diye konuştu.

Törende 10 bini aşkın Çankırılı şehit Onbaşı Mustafa Yusuf için son görevini yapmak üzere Anıt Alanı'na koştu. Dört kardeşin en küçüğü olan Mustafa Yusuf'un ailesi ayakta durmakta zorlanırken, ailesi şehit Mustafa Yusuf'un tabutuna sarılarak uzun süre oğulları için göz yaşı döktü.

Anıt Alanı'ndaki törenden sonra şehit Jandarma komando onbaşı Mustafa Yusuf'un cenazesi omuzlara alınarak Çankırı Sultan Süleyman Camii'ne götürüldü.

Burada kılınan cenaze namazından sonra şehidin naaşı doğum yeri olan Yapraklı'nın Bugay köyüne götürülerek göz yaşları arasında toprağa verildi.

 

İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 13:53:50
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 11:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?