6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Çankırı tarihine yeni bir eser daha!

Çankırı tarihi ve kültürü hakkında ulusal çapta ciddi araştırmaları ile dikkati çeken Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi´ne Çankırı halkının desteği de gün geçtikçe artmakta.

Şimdiye kadar 30 bine yakın eserin kazandırıldığı Araştırma Merkezi arşivine yeni bir eser daha kazandırıldı. Çankırı esnaflarından Fikret Acar, Yunan muharebelerinde başarı göstermiş Çankırılı bir askere dönemin padişahı tarafından verilen "Kahramanlık Beratı"nı Araştırma Merkezi Başkanı Yüksel Arslan´a teslim etti.

Eseri teslim eden Fikret Acar: "Ümit ediyorum ki bu eser Çankırı tarihinin aydınlanmasına küçükde olsa bir ışık tutacaktır. Bu da beni ziyadesiyle mutlu kılacaktır" dedi.

Araştırma Merkezi Başkanı Yüksel Arslan ise, "Halkımızın Çankırı Araştırmaları Merkezi bünyesinde yapmış olduğumuz çalışmalara gösterdiği ilgi ve vermiş olduğu destek her geçen gün artmaktadır. Artan bu ilgi bizleri doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Katkı ve desdek veren, tarihe sahip çıkan tüm hemşerilerimize ve özellikle bu eseri bağışlayan Fikret Acar beyefendiye teşekkür ediyorum" dedi.

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 10:00:40
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 10:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?