7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Çankırı turnuvaya hazırlanıyor


2. Çankırı Bayramören Yamaç Paraşütü Turnuvası için hazırlıklar devam ediyor. Turnuvayla ilgili olarak Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız ve Turnuva Organizatörü Tahsin Tekin toplantı yaptı.

Bu yıl turnuvanın genişletilerek devam edeceğini söyleyen organizatör Tekin, ''Paragliding World Cup ön ayağı ve Türkiye Şampiyonası 2. Ayağı, 12-16 Ağustos 2009 tarihleri arasında Bayramören'de yapılacak. Turnuvaya bu yıl 20 ülke ve120 sporcu katılacak'' dedi.

Yaklaşık 100 kilometrelik bir vadide yamaç paraşütünün çok rahat bir şekilde yapılabileceğini dile getiren Tekin, ayrıca bölgedeki atmosferin çok kısa sürede havalanmayı sağladığını belirterek, ''Bayramören'den havalanan bir paraşütçü hava şartları müsait olursa Tosya'ya iner. Bu yıl şartlar uygun olursa yamaç paraşütünde 180 Kilometre olan Türkiye rekorunu da kırmak istiyoruz'' diye konuştu.

Bu yıl ödüllü bir yarışma olacağını ifade eden Tahsin Tekin, ''Eğer bu yarışmada 200 Kilometre'nin üstünde bir uçuş yapılırsa 2 bin Euro, 250 kilometrenin üstünde bir uçuş yapılırsa 3 bin Euro özel ödül vereceğim. Yeter ki burası tanıtılsın" şeklinde konuştu

Çankırı Valiliği olarak organizasyonda üzerilerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydeden Vali Şemsettin Uzun da, ''Gerekli çalışmalarımı zaten sürdürüyoruz. Organizasyonun yapılacağı yere gittik ve incelemelerde bulundu. Yer sorununu hallettik'' ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 17:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?