3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Çankırı yeniden doğuyor

(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR

Çankırı, son yıllarda şehircilik alanında yapılan çalışmalarla hızlı bir değişim ve gelişim gösterirken, Çankırı Belediyesi de dışa doğru açılım gösteren daha modern bir kent oluşturma adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti'den ikinci kez Belediye Başkanlığına seçilen İrfan Dinç, Çankırı'yı geleceğe bugünden hazırlıyor. Başkan Dinç'in öncelikli hedefleri arasında Çankırı'yı bölgesinde yıldızı yapmak yer alıyor. Alt yapı alanında köklü değişimlere giden Çankırı Belediyesi, şehre modern bir vizyon kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çankırı'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkan Çankırı Belediyesi, kentin köklü geçmişini gelecek nesillere aktarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Soysa kültürel etkinliklere de ayrı bir önem veren Çankırı Belediyesi, eğitime verdiği desteği artırarak devam ettiriyor.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırı'nın kaybolan yıllarının telafisini yapıyoruz" dedi.

Bu sözün iddialı bir söz olmasına rağmen gerçeğin bu olduğunu dile getiren Dinç, Çankırı'nın kaybolan yıllarını geri getireceklerini belirtti.

Çankırı'nın en büyük problemi olan su sorunun çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Dinç, "Çankırı için çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Güldürcek Barajı'ndan getirilen içme suyu, şehir şebekesine verildi. Şehrin 40 yıllık su probleminin çözüme kavuşturuldu. Çankırı halkı artık dünya standartlarında su içecek. Herhangi bir arıza yaşanmadığı takdirde ilimizde su kesintisi diye bir şey olmayacak'' diye konuştu.

Hedefinin Çankırı'yı daha güzel ve modern bir hale getirmek olduğunu açıklayan Dinç, bu hedefe ulaşmak için olanca güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Alt yapı hizmetlerine önem verdiklerinin altını çizen Dinç, "Mevcut cadde ve sokaklarda insanlarımız yürümekte zorlanıyor. Geleceği bugünden görüp planlayarak gerekli önlemler almazsak ciddi sıkıntılar yaşarız. Her yeni gün artan heyecanımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çankırı'yı yeni yüzyıla şimdiden hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 "KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL"

Çankırı'ya yeni bir kent vizyonu kazandırmak için çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Şehir merkezinde kent estetiğini değiştirecek daha modern bir görünüme kavuşacak ciddi düzenlemeler yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastık. Kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek her babayiğidin harcı değildir. Vatandaşa diyorsunuz ki sen oturduğun evden çık ben sana yenisini vereceğim. Bu çok kolay bir şey değil" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk etabı tamamladıklarını açıklayan Dinç, "Çankırı merkez, Karatekin, İnciliçeşme Mimar Sinan, Alibey, Karataş ve Buğdaypazarı mahallelerini sınırları içine alan kentsel yenileme alanının tasfiyesi ve bu alanda kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ protokol imzaladık. Protokol çerçevesinde 1. etabın yapılacağı Damlamca mevkisinde yıkım çalışmaları başladı. Yıkımı yapılan bölgeye 8 blok ve 280 konut inşa edilecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz dedik ve

etmedik. Hak sahiplerine kira yardımı yapıyoruz. Herkes güzelce evini yıkıyor. Seçim döneminde bize kızanlar dahi şimdi gayet memnun. Kentsel dönüşümle yeni bir şehir kuruyoruz. Konutları, yaşam alanları, sosyal donatıları, eğitim kurumları ve vatandaşları ihtiyacına cevap veren yeni bir kent oluşuturuyoruz. Bunu gerçekleştirmek çok zor ama zoru başardık. Çankırı'nın modern bir kent haline gelmesi için uzun uğraşlar veriyoruz. Şehrin bütün bölgelerinde yaşayan herkesin sıcak bir yuvada yaşamaya hakkı vardır. Bizim en temel hedefimiz budur. Allah'ın izni ile ilk kazmayı vurmak nasip oldu" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 "ÇANKIRI'NIN ALTYAPISI SİLBAŞTAN YAPILACAK"

Şehrin altyapısını yeniden yapacaklarını anlatan dİNÇ, "Şehrin altyapısını sıfırlayacağız. Atıksu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekeleri yenilecek. AB uyum yasaları çerçevesinde artık şehirler kendi çöpünü bertaraf ediyor. Katı atık inşaat çalışması başladı. Çankırı'daki tüm belediyelerin katı atıkları tek noktada toplanacak. Altyapı projelerini IPA kapsamında programa aldırdık. Delegasyona sunuldu. Proje 40 milyon avroya mal olacak. Yüzde 85'i AB hibe programlarından karşılanacak.Süreç önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Alt yapı ve katık projesine 2 yıl içinde başlanacak 3 yıl içerisinde de tamamlanacak" diye konuştu.

Çankırı'ya büyük bir park kazandıracaklarını açıklayan Dinç, "Yer tespit çalışmalarımız devam ediyor. Esentepe köprüsü yan tarafında bulunan hafriyat alanına yapmayı planlıyoruz parkı. Park 100 dönüm arazi üzerine kurulacak.30 dönümlük bölümünde kent park projelendirme çalışmaları devam ediyor. Park yapmayı düşündüğümüz alanın mülkiyeti hazineye ait. Yer tahsisi konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. 7'den 70'e Çankırılıların vakit geçirebileceği bir park olacak. Ayrıca modern bir hayvan pazarı için çalışmalar devam ediyor. Hayvan pazarını şehir dışına taşıyacağız" dedi.

Çankırı'nın geleceğinin yanı sıra tarihine de sahip çıktıklarını açıklayan Dinç, "Kentimizin tarihi ve dokusuna önem veriyoruz. Tarihimiz bizim için önemli bir zenginliktir. Bize atalarımızdan kalan miras. Bu mirasa sahip çıkmalıyız" dedi.

Çankırı'ya Kent Tarih Müzesi kuracaklarını açıklayan Dinç, müze için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 "HER ÖĞRENCİYE BİR KİTAP"

Çankırı Belediyesi'nin eğitime olan katkıları her geçen yıl artarak devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda il merkezinde bulunan okullara projektör Çankırı Belediyesi, şimdi de kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırmak ve öğrencilerde kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, okullara eğitim alanında destek olduklarını söyledi. Yapılan en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu dile getiren Dinç, "Her öğrenciye bir kitap projesini hayata geçireceğiz. Kütüphanesi bulunmayan okullarımıza kütüphane desteği vereceğiz. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetişmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İHA ve Türkiye gazetesinden de övgü dolu sözlerle bahsetti. İhlas Haber Ajansı'nın basın sektöründe uluslararası bir marka olduğu olduğunu dile getiren Dinç, ilkeli ve tarafsız hızlı haberciliğinden dolayı İHA çalışanları ve yöneticilerini kutladı.

Türkiye Gazetesi'ni ise "Anadolu'nun sesi" olarak tanımlayan Dinç, "Türkiye Gazetesi'nin özel bir yeri var benim için. Manşetten önce bölge sayfasına bakıyorum. Türkiye Gazetesi bölge sayfasıyla Anadolu'nun sesi konumunda. Ayrıca bölge sayfasında verdiği haberlerle belediyelerinde tanıtımını yapıyor" ifadelerini kullandı.

(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
(ÖZEL) ÇANKIRI GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 16:27:00
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 09:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?