7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Çankırı'da bir milyon fidan kampanyası

Çorak arazideki teraslama ve çukur açma çalışmalarına Tugay Komutan Yardımcısı Kd.Kurmay Albay Özcan Kubat’ın talimatı ile çok sayıda asker katılıyor.
Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kd.Kur.Alb. Özcan Kubat’la birlikte teraslama ve çukur açma çalışmalarına katılarak çalışmaları yakından takip ediyor. Başkan Dinç, 15 gün sürmesi beklenen çalışmaların ardından dikim çalışmalarına başlanacağını belirterek “Çankırı’mızı çevreleyen çıplak tepeleri yeşillendirmek, gelecek nesillere daha yeşil bir Çankırı bırakmak için bu çalışmaları başlattık. Hedefimiz 1 milyon fidan dikmek. Bu çalışmalarımıza Çankırılı hemşehrilerimizin de katkılarını isteyeceğiz. Daha yeşil bir Çankırı için elele vererek kampanyamızı sürdürmek istiyoruz. Çalışmalarımıza büyük destek veren komutanımıza ve askerlerimize Çankırılılar adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Çalışmaları yürüten yetkililer arazi yapısının dik ve yamaç olduğu bölgelerde su depoları yapılarak fidanların sulanmasının sağlanacağını, bölgenin toprak yapısına uygun akasya, sürünücü ardıç, iğde, Akçaağaç ve karaçam fidanlarının dikileceğini söylediler.

Çankırınınsesi
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 11:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?