8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Çankırı'da Cumhuriyet coşkusu

ÇANKIRI'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 86. kuruluş yıldönümü, Çankırı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayram kutlamaları, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un tebrikleri kabulüyle başladı. Valilik makamındaki törende Vali Uzun, siyasi parti temsilcileri, askeri ve idari erkan, basın kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri yöneticilerinin tebriklerini kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından törenin yapılacağı Atatürk Stadyumu'na geçildi. Buradaki tören Vali Uzun, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bahri Akar ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in öğrencileri ve halkı

selamlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından bir konuşma yapan Vali Uzun, Türk milletinin cumhuriyetle buluşmasıyla birlikte 86 yıllık serüvenin ardından dünya siyasetinde yeniden söz sahibi olan bir millet haline geldiğini ifade etti.

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuması, halk oyunları gösterisi ve geçit töreni ile sona erdi. Törene Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bahri Akar, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Çankırı Polis Eğitim Merkezi öğrencileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

ÇANKIRI'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
ÇANKIRI'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:07:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 18:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?