6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Çankırı'da doğalgaz sevinci

Kargaz Çankırı'da Kurban Bayramı öncesinde doğalgaz dağıtımına başlayarak vatandaşlara çifte bayram sevinci yaşattı.

Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük, Bartın ve Çankırı'nın doğalgaz ihalesini alan Çorumgaz'ın yan şirketlerinden olan Kargaz Çankırı'ya doğalgaz verdi. Kente doğalgaz ulaşması nedeniyle düzenlenen törene Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Belediye Başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezi karşısındaki anıt alanında yapılan törende kente kısa sürede doğalgazı getiren Kargaz'a teşekkür edilirken, doğalgazın açılışı için hazırlanan meşale ateşlenerek Çankırılılar doğalgaz kullanmaya başladı.

Törende bir konuşma yapan Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Çankırı için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Son günlerde gelen zamlarla pahalıymış gibi gözüken doğalgaz yine en ucuz yakıtlar arasındadır. Bugün doğalgaza kavuşan iller büyük kazanç elde edeceklerdir. İnsanlarımız doğalgazsız bir yaşam düşünemeyecek. Doğalgaz hayati ihtiyaçlardan biri olacak. Bu doğalgazı bu hizmeti sizlere getirmekten mutluluk duyuyoruz. Çankırı'da yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. Çok yoğun bir çalışma ile bugün itibari ile Çankırı'mızın sokaklarındaki doğalgaz hatlarında doğalgaz mevcut. Kapılarımızın önlerindeki kutulara kadar doğalgaz bulunmaktadır. Çankırılılara bu kış rahat bir gün yaşatacağız" dedi.

Şirket olarak ihalesini aldıkları her ilde başarılı bir çalışma yaptıklarını ve vatandaşları mağdur etmeden isteyen herkesin evinin önüne kadar doğalgazı götürdüklerini belirten Kahraman, şöyle devam etti:

"Bugün temsili olarak ilk ateşini yaktığımız doğalgaz bugün itibari ile Çankırı'da kullanılmaya başlamıştır. Doğalgazın Çankırı'ya gelmesinde Çankırı Belediyesi'nin çok büyük katkıları oldu. Sayın başkanımıza ve burada emeği olan tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Şirketimizin çalışmalarında sizleri rahatsız etmemek için titiz çalıştık. Bilgimiz dışında rahatsızlık verilmiş ise sizlerden özür dileriz. Çankırılıların en kısa sürede abone olmalarını bekliyoruz."

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise göreve geldikleri günden itibaren Çankırı'ya hep ilkleri yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede beş yıldır yapmaya çalıştığımız, uğraştığımız projelerimizi bir bir hayata geçirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de insanları rahat ettiren, çevre dostu ve ucuz yakıt olan doğalgazı bugün Çankırı'ya kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün itibari ile doğalgaz şehrimize veriliyor. Hayırlı olsun diyorum. Tarihi olayı hep birlikte yaşıyoruz. Bundan birkaç yıl öncesine kadar doğalgazın geleceğini hayal bile edemezdik. Şimdi Çankırı doğalgaz kullanmaya başladı. Sanayimiz için de önem teşkil ediyor. Ekonomik ve kullanışlılığıyla ev hanımlarına da kolaylık oldu. İlerleyen zamanlarda umut ediyoruz ki en kısa zamanda şehrimizin bütününün doğalgazdan istifade etmesi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çankırı'ya doğalgazın gelmesi adına meşale ateşlendi ve ilk binaya gaz vanası açılarak doğalgaz verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 11:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?