3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Çankırı'da farklı kutlama

ÇANKIRI'DA FARKLI KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Çankırı Belediyesi'ni kadın 'Belediye Başkanı' Fatma Öztürk yönetti.

İl dışına giden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, başkanlık vekaletini belediye meclisi bayan üyelerinden Fatma Öztürk bıraktı. Meclis üyesi Öztürk, Kadınlar gününde Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'e yaptığı jestten dolayı Çankırılı kadınlar adına teşekkür eden Belediye Başkanvekili Fatma Öztürk, Çankırılı kadınların toplumun her alanında faaliyet göstermeye başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Öztürk, Türkiye'de kadınların temsil düzeyinin henüz istenilen noktaya gelmediğini belirterek, "Kadınlarımız siyasette, iş hayatında ve sosyal hayatta ağırlığını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız. Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişme düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Son yıllarda Çankırı'mızda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve Çankırı'nın geleceği açısından umutlanıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in oluşturduğu Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nin ev hanımları ve genç kızları sosyal ve kültürel faaliyetlerin içine çekme konusunda önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Öztürk, "Çankırı Belediyesi olarak oluşturduğumuz Kadın Meclisi de bir anne şefkati ile kentin sosyal, ekonomik ve çevresel sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetlerini sürdürmektedir. Kadınlarımızın rahatlıkla iş bulabilecekleri alanlarda meslek edinmelerine yönelik çeşitli kurslar açılması yönünde de Çankırı Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile tüm Çankırılı kadınlarının Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Ayrıca Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

 BAŞKAN DİNÇ'TEN KUTLAMA MESAJI

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de yayınladığı bir mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Başkan Dinç, kadınların toplumun önünde olması gerektiğinin altını çizerek, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Kadınlarımızın evlerinde dört duvar arasına bağımlı kalmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz Çankırı Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda aktif ve etkin olması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çankırılı hanımların getirecekleri yeni projelere de açık olduğumuzu ifade ediyorum. Bu vesile ile dünya kadınlarının ve Çankırılı kadınların bu özel günlerini kutluyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:44:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 18:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?