3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Çankırı'da nevruz coşkusu

ÇANKIRI'DA NEVRUZ KUTLAMALARI

Çankırı'da valilik ve Karatekin Üniversitesi'nce Nevruz kutlaması düzenlendi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Ballıca Kampüsü'nde yapılan Nevruz programına Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ve öğrenciler katıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, "Nevruz, yeni gün anlamına gelen bahar bayramıdır ve 21 dilde anlamı vardır. Osmanlı'da nevruziye isimli tatlı ile kutlanan bu bayram en eski bayramımızdır. Millet olabilmekte şüphesiz birlikte kutlanan bayramların da önemi büyüktür'' dedi.

Konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti. "Bir Yudum Anadolu Efsanesi" adlı halk oyunları ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Gösterinin ardından okulun müzik grubu tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi. Aşuk ve Maşuk'un gösterisi ile devam eden programda, Nevruz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay'ın katılımıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Programın ilerleyen bölümlerinde okul bahçesinde Nevruz ateşi yakıldı. Etkinlik, yumurta taşıma, çuval, mendil kapmaca, elma yeme, halat çekme yarışmalarının ardından son buldu.

ÇANKIRI'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 20:21:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 09:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?