5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Çankırılı, 'Necip Uğur' dedi

Çankırı İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, 2005-2007 yönetim kurulu kongresi yapıldı. Kongrede başkanlığa Necip Uğur seçildi.

Çankırılı İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Zonguldak Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan kongreye, TBMM Meclis Adalet Komisyon Başkanı Köksal Toptan’ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamdi Uçar, çeşitli illerdeki dernek başkanları ve çok sayıda Çankırılı katıldı.

Yapılan kongrede, Necip Uğur oy birliği ile başkanlığa seçildi. Üyelere teşekkür eden Necip Uğur, "Derneğimizin bugüne kadar yürütmüş olduğu çalışmaları bundan sonra da tüm hızıyla devam ettireceğiz. Her türlü spor, kültür faaliyetlerinin içerisinde yer alarak, Çankırı’yı ve Çankırılılar’ı tüm Zonguldak’a tanıtacağız" dedi.

Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, konuşması esnasında cep telefonu çalan katılımcıyı azarladı. Toptan, Meclis’te de benzer durumlarla karşılaştıklarını belirterek, "Teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanacağız. Ama cep telefonu çıktıktan sonra bütün işler karıştı. Kongrelerde karşılaştığımız bu olay, bazen Meclis’te en hararetli bir şekilde müzakerelerin tartışıldığı anda, bazen de namaz kılarken karşımıza çıkıyor. Uygarlığın nimetlerinin böyle bir mahsuru da oluyor" ifadesini kullandı.

Şahsın dışarı çıkması üzerine konuşmasına devam eden Toptan, "Kongrenin tüm Çankırılılar’a ve Zonguldaklılar’a hayırlı olmasını diliyorum. Çankırılılar’ın her kongresinde başkan, ittifakla görev başına getiriliyor. Çankırılar’ın 2 özelliği hep öne çıkmıştır. Biri, Çankırılı dediğimiz ruhu ve kültürü korumak. Öbürü, Çankırı’dan köyünden kentinden koparken, gittiği yerde bütün manevi duygularını korumak ve gittikleri yerin insanıyla da akıl almaz şekilde çabuk ve derin bir uzlaşma sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Toptan, Avrupa ile ilişkilerimizin uzlaşma içerisinde olması gerektiğini de söyleyerek, "Batı ile de yozlaşmadan uzlaşma sağlamalıyız. Bir taraftan kendi kimliğimizi koruyacağız diğer taraftan da içine girmeye çalıştığımız toplumla uzlaşacağız. Çankırılar bunu mükemmel bir şekilde yaparlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 11:56:42
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan gültekin IP: 212.156.156.xxx Tarih : 9.05.2005 15:37:37
vatana millete ve Zonguldaktaki Çankırılı kardeşlerimize hayırlı olsun tümünün geçen anneler gününü tebrik ediyorum.