6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Çankırı'nın suyu da arsenikli çıktı

Çankırı Valiliğince yaptırılan denetimlerde ilin içme suyunda arsenik miktarının Dünya Sağlık Örgütünce belirlenen limitlerin üzerinde olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığının, şehir ve köy içme sularının, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen temel standartlara uygunluğunun sağlanması ve şebekeden akan içme suyunun hiç endişe duyulmadan kullanılmasının teminini ön gören “İçme Suları” hakkındaki genelgesi uyarınca, Çankırı'da da çalışmalar yapıldı.

Valilikçe kurulan 'Çankırı İli İçme Suları İzleme ve Denetleme Komisyonu', toplantı yaptı. Vali Ali Haydar Öner'in başkanlığındaki toplantıya, komisyon üyeleri Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, İl Çevre ve Orman Müdürü Necdet Demir ile teknik elemanlar katıldı.

Toplantıda, Çankırı içme suyunda tespit edilen yüksek arsenik oranına karşı hangi tedbirlerin alınabileceği tartışıldı.

Çankırı'nın içme suyundaki arsenik oranının Dünya Sağlık Örgütü'nün referans değeri olan 10 ppb'nin (mikrogram/litre) üzerinde çıkması nedeniyle Çankırı Belediye Başkanlığının, halkın bilgilendirilmesi için gerekli duyuruları yapması karara bağlandı.

Sağlık Müdürlüğü ile Çankırı Belediyesi Çankırı suyunun aylık periyodik analizlerini yapmakla görevlendirildi, il genelinde analizlerin kaymakamlıklar, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle yapılması kararlaştırıldı.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?