5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Çankırıstar, asıllarını aratmadı

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 2005 yılı Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması düzenlendi. İlgisizliğin görüldüğü yarışma, 18-24 grubu ve 12-17 yaş gurubu arasında gerçekleştirildi.

Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması’na, Garnizon Komutan Yardımcısı Özcan Kubat, Emniyet Müdürü Vadi Çiçekli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, il müdürleri, askerler ve Çankırılı vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, yaptığı konuşmada, "Bizler, müziğin her türlüsünü seven kişileriz. Türküler ise bizler için ayrı bir yer teşkil eder. Türkülerle ağlarız, türkülerle güleriz" dedi. Tribünlerin azlığına dikkat çeken Yıldız, "Gönlümüz isterdi ki, tribünler dolu olsun. Nedense istediğimiz ilgiyi göremiyoruz, ilgi gösterilmiyor. Kültürlerimize sahip çıkalım" diye konuştu.

18-24 yaş grubundan 8 kişinin katıldığı yarışmada birinci "Ey sevdiğim sana şikayetim var" adlı türküsüyle asker olarak yarışmaya katılan Hasan Karabacak oldu. İkinci "Yeşil ördek gibi" adlı türküsüyle Nazife Ayvat olurken, üçüncü ise "Hele bak saçlarıma" adlı türküsüyle Nurşani Sabankaya oldu.

10 kişinin katıldığı 12-17 yaş gurubunda ise, birinci Cemre Arslan "Diyardan diyara" adlı türküsüyle, ikinci Melahat Aydın "Dostum" adlı türküsüyle, üçüncü ise Alper Börekçi ise "Evlerinin önü yaldız piyade" türküsüyle yarışmayı sonuçlandırdılar. Bölgeler arası yarışmaya katılacak olan birinciler, daha sonra Türkiye’yi temsil etmek için çalışacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 15:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?