6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Çankırı'ya yeni bir su kuyusu daha

Belediye Başkanı İrfan Dinç, beraberindeki il genel meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile Aşağıçavuş mevkiinde bulunan şebekeye verilen derinliği 30 metre debisi 20 lt/sn olan kuyu suyunda geçtiğimiz Pazartesi akşamı saat 18.00´de incelemelerde bulunuldu.

Başkan Dinç, Yaz aylarında çekilen içme suyu ve bahçelerin su sıkıntısı konusunda aldıkları önlemleri beraberindekilere anlattı.

"Ben göreve gelene kadar Çankırı´da açılan kuyu sayısı 9 idi. Bunlardan 3 tanesi de tam faal değildi. Bu kuyulara ilaveten 2006 yılında 1 kuyu, 2007 yılında 2 kuyu, 2008 yılında da 4 kuyu açtık. Şu an bu kuyulardan su veriyoruz ve kuyularımızda ki su sıfır oranında.

Güldürcek çalışmaları devam ederken, şehir de su sıkıntısı çekmemek için alternatif su kaynakları arayışlarımız devam etti.

Açılan bu kuyular ile beraber şehrimize su sıkıntısı yaşatmamaya çalışıyoruz. Bu kuyular için harcanan para 211.000 YTL.

Eğer bu içme suyu çalışmalarını yapmasaydık şehrimize 1 gün su verip 1 gün suyu kesmek durumundaydık.

Bahçelerin su kaynakları ile ilgili 2004 yılından önce Yenice köyde 1 kuyu açılmıştı. Bahçelerdeki su ihtiyacından kaynaklanan sıkıntılar sonrası 4 derin kuyu açtık. Bunlara toplam 85.000 YTL para harcadık. Bunlara ilaveten 2 adet keson kuyu, 3 adet de bent motoru ilave etmek suretiyle 9 pompa ile bahçelerimize günde 12.672 ton su veriyoruz.

Dünya ölçeğinde su sıkıntısı yaşanırken bu çalışmalarımızla hem şehrimize hem de bahçelerimize su sıkıntısı yaşatmadık.

Köklü çözüm için Güldürcek barajında şu an 30. km geçtik. Havamız ve suyumuz yerinde olduktan sonra Çankırımızı güzel günler bekliyor.

Dünya su sıkıntısını zaman geçtikçe yoğun bir şekilde yaşayacak. Dünya böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalır iken Çankırı´da iki kaynak olacak. Hem Güldürcek avantajı hemde kuyularımızın avantajı neticesinde bahçelerinde tepesinden su aşacak, Çankırının da tepesinden su aşacak." dedi.

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?