8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Çiftçinin emeklerini dolu vurdu

Çankırı merkeze bağlı Tüney köyünde yaklaşık bin dönüm tarım arazisi dolu yağışı ve sel sularından zarar gördü.

Yaklaşık bin dönüm tarım arazisinin dolu yağışı ve sel suları nedeniyle zarar gördüğünü söyleyen Tüney köyü muhtarı Mustafa Sarıoğlu, sel suları nedeniyle köy içerisindeki yolların tamamen çakıl ve taşlarla kaplandığını dile getirdi.

Köyde buğday, arpa, pancar, domates ve kavun tarlalarının sel ve dolu nedeniyle zarar gördüğünü anlatan muhtar Sarıoğlu, yetkililerle görüştüğünü gerekli zarar tespitinin yapılacağını ifade ederek, ''Özel İdare Genel Sekreterimiz Hasan Yıldız ile görüştüm. Kendisi köye greyder göndererek köy yollarının açılacağını söyledi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de köye gelerek arazide zarar tespiti yaptı. Sel bazı evlerin camından içeriye girerek zarar verdi. Tarlaların yüzeyi çamurla kaplandı. Buğday tarlaları yere yapıştı'' şeklinde konuştu. Köy halkı ise zarar gören arazilerini tekrar işleyip yaz döneminde yetiştirebilecekleri ürünleri ekmeyi planlıyor.

Öte yandan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un, köy halkının mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yapılması için talimatı verdiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 21:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?