3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

ÇKÜ ile Waiariki işbirliği

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İLE YENİ ZELANDA WAİARİKİ TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Yeni Zelanda Waiariki Teknoloji Enstitüsü arasında yapılah işbirliği kapsamında İngilizce Öğrenme Merkezi kurulacak.

Yeni Zelanda Waiariki Teknoloji Enstitüsü Proje Koordinatörü Dr. Chris Asby ve İngilizce Bölüm Başkanı Noeline Lewis Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı makamında ziyaret ettiler.

Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Yeni Zelanda Waiariki Teknoloji Enstitüsü arasında 2009 yılında yapılan anlaşmayla başlayan işbirliğini sürecini geliştirmek amacı ile bir araya gelen heyetler fikir alışverişinde bulundu.

Her iki yükseköğretim kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında önümüzdeki dönemde turizm eğitimi için 1+1 çift diploma programı başlatılacak. Öğrenciler 1 yıl hazırlık eğitimi gördükten sonra 1 yıl Karatekin Üniversitesi'nde 1 yıl da Yeni Zelanda'da okuyarak çift diploma almaya hak kazanacaklar.

Ayrıca, verilecek 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı iki tarafın ortak kuracağı İngilizce Öğrenme Merkezi tarafından verilecek. Merkezde Yeni Zelandalı ve Karatekin Üniversitesi okutmanları görev yaparak, öğrencilere uluslararası düzeyde eğitim verilecek.

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İLE YENİ ZELANDA WAİARİKİ TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:36:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 12:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?