6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Çorum Dostluk Grubu Çankırı'da

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ve eşi Leyla Öner hafta sonu Çankırı’ya gelen Çorum Dostluk Grubuna Çankırı’nın Tarihi ve turistlik yerlerini gezdirdiler.

Çorum Dostluk Grubunda Çorum Valisi Mustafa Toprak, Eski Çorum Valileri, Anayasa Mahkemesi Uyesi Mustafa Yıldırım, Danıştay Üyesi Atıl Uzelgün, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, Çorum Belediye Başkanı, Turan Atlamaz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Çorum Eski Milletvekilleri, Çorum Haber gazetesi Müdürü Mehmet Yolyapar ve eşleri vardı.

Çorum Dostluk grubuna Çankırı valisi Ali Haydar Öner ve eşi Leyla Öner, P.Kur.Alb.Engin Kabadaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recai Çınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Encümen üyesi Yusuf Irmak ve eşi eşlik ettiler.

Grup ilk olarak Çankırı yaran evinde misafir edildi. Buradan Sırasıyla Tuz mağarası, Taşmescid, tarihi Çamaşırhane, Çankırı Araştırma Merkezi Dr. Rıfkı Kamil Urga binası gezildi.

Grup akşam üstüde Ilgaz Kadınçayırına geçtiler. Burada konaklayan grup sabah saatlerinde Yıldır tepeye cıktılar. Kadınçayırı ve Yıldız Tepenin muhteşem doğa güzelliğini ve temiz havasına hayran kalan konuklar akşam üstüde Çavundur’un şifalı kaplıca sularından yararlanmak için akşamı burada geçirdiler.

Ertesi gün Bayram örendeki tarihi köprü ziyaret eden grup burada Vali beyin sürprizi olan çay ikramını, Melan çayı kenarında tarihi bir köprü yanında ve muhteşem doğa ortamında içilen çayın ve bu kadar muhteşem çay tüm heyetin çok hoşuna gitti.

Buradan dönüşte önce HEY tekstili gezen grup, buradan da AYTAÇ Entegre tesislerini gezdiler. 

Tesisin temiz ve modern olduğunu gören ziyaretçiler Aytaç Genel Müdür Yardımcısı Adil Tekdemir’in ikram ettiği yemeği de gönül rahatlı içinde yediler.Yemekte Konuklar “biz Çankırı’nın bu kadar büyük bu kadar tarihi ve doğal güzelliklerinin olduğunu bilmiyorduk” dediler.

Öner “Umarım hafta sonu programınız güzel geçmiştir. Biz size henüz Çankırının tüm güzelliklerini göstermedik. Bir dahaki seferde bu gördüklerinizin daha fazlasını Çankırı’da görme imkanı bulabilirsiniz.” dedi.

Heyet Çankırı’daki gezide kendilerine refakat eden yetkililere ve gittikleri yerlerde kendilerini güler yüzle karşılayan Çankırı halkına teşekkür ederek Çankırı’da ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 15:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?